Q & A Corona en onderwijs

Waarom blijven kinderopvang, primair en voortgezet onderwijs en het mbo wel open, terwijl verder nergens meer dan 100 mensen bij elkaar mogen komen?

Het RIVM heeft aangegeven, dat sluiten van kinderopvang en scholen geen effectieve maatregel is om de verspreiding van het virus tegen te gaan. CNV Onderwijs heeft het kabinet wel opgeroepen om de besluiten over het onderwijs van dag tot dag te evalueren en daar vandaag mee te starten. Wij voeden het kabinet daarbij met alle signalen die wij van onze leden ontvangen.

 Wat als er leraren ziek zijn en er geen vervanging mogelijk is?

De school of onderwijsinstelling kan, net als bij andere uitval, zelf de afweging maken of er lessen uitvallen en groepen thuis moeten blijven.

Ik heb een kwetsbare gezondheid en werk in het onderwijs. Wat moet ik doen?

Volg de richtlijnen voor mensen met een kwetsbare gezondheid van het RIVM.

Hoe herken ik of mijn kind / het kind in mijn klas besmet is?

Typische klachten voor het nieuwe coronavirus zijn koorts met daarbij luchtwegklachten zoals hoesten, kortademigheid en longontsteking. Het zijn klachten die erg lijken op die van een griep.

 

Kan je geen antwoord op jouw vraag vinden in de informatie op onze website, stuur dan een bericht naar info@cnv.nl, zodat we onze berichtgeving daarop aan kunnen passen.