Basistraining (voor MR en GMR)

Offerte aanvragen
Neem contact op

Deze training wordt verzorgd door CNV Academie

Benieuwd wat de rechten en plichten van een MR of GMR zijn? En welke taken bij medezeggenschap horen? Op deze vragen krijg je antwoord in onze basistraining. We geven de training zowel online als op locatie, in compacte en in complete vorm.

Contactinformatie

Bel 030 75 11 747
aanvraagacademie@cnv.nl

Voor wie is deze training?

Deze cursus is bedoeld voor MR-en en GMR-en in het primair en voortgezet onderwijs. Niet alleen voor nieuwe leden, maar ook voor hen die hun basiskennis willen opfrissen.

Wat gaan we doen?

In de training komt alle basiskennis aan bod die nodig is om medezeggenschap goed uit te kunnen oefenen: relevante wet- en regelgeving, bevoegdheden, beleid en communicatie met de achterban en het bevoegd gezag. Ook gaan we aan de slag met opdrachten om de opgedane kennis toe te leren passen in de praktijk.

Wat kun je na deze training?

 • Als MR of GMR efficiënter samenwerken omdat iedereen over dezelfde basiskennis beschikt
 • Op het juiste moment invloed uitoefenen op het beleid door kennis van wet- en regelgeving
 • Met concrete handvatten proactief aan de slag gaan als MR of GMR
 • De achterban op het goede moment en op de juiste manier informeren

Hoe lang duurt de training?

Bij deze training kun je kiezen uit drie verschillende opties:

 • Basistraining Compact op locatie. In één dagdeel (2,5 uur) brengen we de basiskennis van jouw MR of GMR op orde. Er is ook gelegenheid voor vragen en discussie. En we verwerken de opgedane kennis in verschillende opdrachten.
 • Basistraining Compact online (2 uur). Deze training heeft hetzelfde programma als de variant die op locatie wordt gegeven, maar de ervaring leert dat een online omgeving minder vragen en discussie oplevert. Vandaar de kortere tijdsduur.
 • Basistraining Compleet op locatie (tweemaal een dagdeel van 2,5 uur). Je kiest voor deze variant wanneer je tijdens de basiscursus voldoende ruimte wilt hebben om je de kennis eigen te maken. Er wordt gebruikgemaakt van meer opdrachten, casuïstiek en uitwisseling.

Kosten

 • Compact op locatie 995 euro
 • Compact online 675 euro
 • Compleet 1895 euro *

Waarom CNV Academie?

CNV Academie begeleidt medezeggenschapsorganen (MR en OR) en werkgevers bij het vormgeven en uitvoeren van medezeggenschap. Daarnaast trainen we teams en individuele werknemers op het gebied van zeggenschap en loopbaan.
De Academie biedt praktische, direct toepasbare en resultaatgerichte workshops, trainingen en advies. Onze trainers zijn ervaren specialisten met focus op jouw situatie. Een training is bij ons dan ook maatwerk.
Als onderdeel van vakbond CNV beschikken wij over actuele cao-kennis en weten wij wat er op de werkvloer speelt.
Na afloop van de training kun je direct met de opgedane kennis aan de slag.

Meer weten?

Meer weten over onze trainingen, advies en begeleiding? Stuur een mail naar onze trainingscoördinator Jacqueline van Grevengoed: aanvraagacademie@cnv.nl. Of bel 030 751 1747.

*De MR of GMR kan de kosten voor deze training laten vergoeden door het bevoegd gezag (de school of het schoolbestuur). Kosten die de raad op tijd aankondigt en die binnen de grenzen van de redelijkheid vallen, moet het bevoegd gezag vergoeden. Dat staat in de wet (artikel 28 van de WMS). Een dienst voor advies en scholing, zoals deze training, mag als redelijk beschouwd worden.

Ontdek ons MR-partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als MR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

Maak kennis met onze trainers

CNV Academie verzorgt trainingen en coachingsprogramma's die jou op allerlei manieren ondersteunen bij het uitvoeren van je werkzaamheden als lid van een MR of OR. Ook verzorgen wij trainingen voor actieve CNV-leden. Ontdek wat onze trainers voor jou kunnen betekenen.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Interesse in deze training?

Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan. Liever eerst telefonisch contact? Bel 030 75 11 747.

 • Gespecialiseerd in medezeggenschap
 • Deskundige ondersteuning voor jouw (G)MR
 • Trainingen op maat

Vragen? Neem contact met ons op

Wij helpen je graag bij al je vragen

Telefoonnummer
030 75 11 747