(G)MR Maatwerk & modules

Offerte aanvragen
Neem contact op

Blijven leren is belangrijk om als (G)MR goed werk te kunnen doen. Met ons trainingsprogramma op maat voor jouw (G)MR bepalen jullie zelf waar je mee aan de slag gaat. Jullie kiezen zelf de thema’s die wij combineren tot één training van een dagdeel, hele dag of meerdere dagen. Ontdek de mogelijkheden.

Contactinformatie

Bel 030 75 11 747
aanvraagacademie@cnv.nl

Trainingsprogramma op maat voor jouw (G)MR

Wil je als (G)MR jullie basiskennis van medezeggenschap opfrissen? En ook meer weten over werkdruk of een fusie? In deze training op maat behandelen we meerdere thema’s. In overleg met jullie combineren we modules die aansluiten bij jullie wensen. Zo ontwikkelen we een passende training die bijdraagt aan de ontwikkeling van jullie als (G)MR.

Uit welke 10 modules je kunt kiezen

 1. Medezeggenschap (her)inrichten
  Hoe is jullie medezeggenschap ingericht? Organisatieveranderingen kunnen aanleiding zijn om hier goed naar te kijken. Of misschien merken jullie dat de huidige werkwijze niet soepel loopt. In deze module gaan we hierop in.
 2. Werkverdelingsplan
  In een werkverdelingsplan staat onder meer de verdeling van de te geven lessen over de verschillende leraren. Benieuwd wat het verder inhoudt of hulp nodig bij de inrichting? Kies dan dit thema.
 3. Voortgezet Onderwijs-taakbeleid
  Taakbeleid is een belangrijk onderwerp voor de (G)MR. Binnen dit thema praten we jullie bij over nieuwe cao-afspraken. En wat voor invloed dat heeft op de (G)MR.
 4. Werkdruk
  Op veel scholen is werkdruk een belangrijk onderwerp. Daarom is het als (G)MR goed om te weten hoe je werkdruk het best op de agenda zet. We bespreken hoe je dit doet en kijken samen naar oplossingen.
 5. Fusie of reorganisatie
  Gaat jullie school fuseren en komt er een reorganisatie? Dan vraagt de schoolleiding en het bestuur advies aan de (gemeenschappelijke) medezeggenschapsraad. Wij kunnen adviseren hoe je dit stap voor stap aanpakt.
 6. Afstemming GMR’en en MR’en
  Het is voor de GMR en MR belangrijk dat zij van elkaar weten met welk beleid de andere raad bezig is. En wat de standpunten zijn. Hoe we dat doen? Door met elkaar in gesprek te gaan tijdens een speciale thema-avond. Hier komen een aantal specifieke onderwerpen voorbij en leren jullie elkaar beter kennen.
 7. Formatieplan
  Als (G)MR krijg je te maken met een formatieplan. In deze module gaan we dieper in op dit plan. Vaak staan er in de tekst veel vaktermen en cijfers die moeilijk te interpreteren zijn. Daar helpen we bij.
 8. Achterban
  Een goede band met de achterban is natuurlijk onmisbaar voor een (G)MR. Hoe beter jullie relatie en communicatie is, hoe sterker je als raad staat in de onderhandelingen. In deze module raak je beter bekend met je eigen achterban.
 9. Directie en medezeggenschap
  Hoe creëer je een prettige samenwerking met het bestuur, zodat jullie gezamenlijk de school beter maken? We geven tips.
 10. Voorlichting cao
  In de cao staan belangrijke afspraken over jullie rol en positie als (G)MR. Wat zijn die afspraken precies? En wat voor mogelijkheden geeft dit? In deze module gaan we hier dieper op in.

Kunnen we je helpen bij de keuze? Laat je gegevens achter, dan nemen we contact met je op. De hoeveelheid thema’s bepaalt de lengte van de training. Reken op ongeveer 3 uur per thema.

Ontdek ons MR-partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als MR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

Voordelen training

Na de modules:

 1. Zijn jullie (nog) deskundiger als (G)MR
 2. Zijn jullie (nog) beter voorbereid op de praktijk
 3. Staan jullie als (G)MR sterk op het gebied van meerdere thema’s

Maak kennis met onze trainers

CNV Academie verzorgt trainingen en coachingsprogramma's die jou op allerlei manieren ondersteunen bij het uitvoeren van je werkzaamheden als lid van een MR of OR. Ook verzorgen wij trainingen voor actieve CNV-leden. Ontdek wat onze trainers voor jou kunnen betekenen.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Interesse in deze training?

Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan. Liever eerst telefonisch contact? Bel 030 75 11 747.

 • Gespecialiseerd in medezeggenschap
 • Deskundige ondersteuning voor jouw (G)MR
 • Trainingen op maat