Rijk

Cao Rijk

-
Nieuwe cao in onderhandeling
Bart Schnoor
Onderhandelaar cao Rijk

Werk je bij de Rijksoverheid? Dan is de cao Rijk van toepassing. In deze cao vind je afspraken over loon, toeslagen, werktijden, overwerk, vakantie en pensioen. Op dit moment wordt er door CNV Overheid hard gewerkt aan een nieuwe cao. Wij houden je op deze pagina op de hoogte!

Onderhandelingen cao Rijk zijn gestart

We zijn in overleg met de werkgever. We spreken met de werkgever en andere betrokken partijen. Er zijn nog geen definitieve afspraken gemaakt. De werkgever heeft wel al gereageerd op sommige punten.

  1. Salaris: de werkgever geeft aan dat we er rekening mee moeten houden dat er weinig budget zal zijn voor salarisverhoging.
  2. Pensioenakkoord: de werkgever vindt een afspraak om eerder te stoppen met werken (conform het pensioenakkoord) te duur en niet nodig. Volgens hen wordt er al veel gedaan om werknemers duurzaam aan het werk te houden tot de pensioenleeftijd.

Verloop van cao-onderhandelingen

Afgelopen maanden hebben CNV Overheid en de andere vakbonden na verschillende cao-rondes geconcludeerd dat het geen zin heeft om door te praten over de cao Rijk. De werkgever Rijk stelde in eerste instantie geen grote aanpassingen voor. En in het loonbod van 1 procent voor dit jaar zagen wij geen perspectief op een cao-resultaat. Inmiddels zijn we een half jaar verder en hebben verkennende gesprekken en een schriftelijk cao-bod niet geleid tot een beter uitgangspunt om verder te onderhandelen.

We gaan met de bonden overleggen hoe we na de zomervakantie verdergaan. Worden het acties? En zo ja, wat voor soort acties? We weten nu nog niet welke acties gaan plaatsvinden en hoe we dat doen. Volg de nieuwsberichten op de cao-pagina Rijk voor nieuwe ontwikkelingen. Suggesties voor acties zijn ook welkom! Denk met ons mee en deel jouw idee.

Denk met ons mee

Wij maken ons sterk voor de onderwerpen die leden van het CNV aandragen. Laat ons weten welke punten jij belangrijk vindt.

> Deel jouw idee

Veelgestelde vragen

Contactpersonen

Gabriëlla Buisman
Onderhandelaar cao Rijk
Telefoon
06 12 34 84 56
Bart Schnoor
Onderhandelaar cao Rijk
Telefoon
06 51 15 91 66

Downloads

Download jouw cao

Wil jij ook meer invloed op jouw arbeidsvoorwaarden?

Sluit je dan vandaag nog bij ons aan. Jouw mening telt!

  • Deel jouw wensen voor een nieuwe cao
  • Geef je mening tijdens nieuwe onderhandelingen
  • Stem mee met ledenpeilingen