Start cao-onderhandelingen Rijk opnieuw uitgesteld

Het begin van de onderhandelingen voor een nieuwe cao Rijk is opnieuw uitgesteld. Eerder leek het erop dat deze onderhandelingen snel van start zouden gaan, maar recentelijk is gebleken dat het Kabinet nog geen groen licht heeft gegeven voor de inzet van de werkgever. Dit heeft tot gevolg dat de start van de onderhandelingen minstens twee weken op zich laat wachten.

Wij vinden het onacceptabel dat het kabinet de voortgang in dit cruciale proces belemmert. Alle partijen hebben aangegeven haast te willen maken met de nieuwe cao, maar deze vertraging werpt een ongewenste hindernis op.

Doel blijft snel akkoord

In een gezamenlijke reactie hebben de vier betrokken vakbonden hun teleurstelling en zorgen geuit. Ondanks deze tegenslag blijft ons doel onveranderd: we streven ernaar om, ondanks deze vertraging, alsnog in maart tot een akkoord te komen. Lees hieronder de gezamenlijke brief die de betrokken bonden hebben opgesteld.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de cao-onderhandelingen? Kijk dan regelmatig op onze cao-pagina Rijk voor de laatste updates. Reageren op deze laatste ontwikkeling? Dat kan onderaan het artikel. Voor nu geldt dat we er alles aan doen om de onderhandelingen zo spoedig mogelijk te hervatten.

Lees de reactie van de bonden

Deel je mening over het uitstel van de cao-onderhandelingen

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 24 voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit