Nieuwe cao GEO: Leden stemmen in met verbeteringen

Een grote meerderheid van onze leden stemde vóór het bereikte onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao GEO 2024-2026. Dit betekent dat we een nieuwe cao GEO kunnen gaan tekenen met goede verbeteringen binnen de sector.

Dank aan elk CNV-lid die de tijd heeft genomen om te stemmen! Jullie feedback is waardevol en geeft ons richting voor toekomstige onderhandelingen. Uit de stemming, waarin 92% vóór stemde, bleek een grote meerderheid van de leden achter het akkoord te staan.

Mooi akkoord bereikt

Chantal van Dijk cao-onderhandelaar GEO is tevreden met de gemaakte afspraken voor bijvoorbeeld een mooie loonsverhoging, verbeterde onregelmatigheidstoeslag op zaterdagen, en een extra verlofdag. ‘Ik vind dit een goed akkoord met veel verschillende goede punten voor de verschillende groepen en generaties binnen de sector. We hebben de generatieregeling verlengd, er zijn stagevergoedingen afgesproken, en de minimumuurlonen verhoogd.’ Lees hier de belangrijkste verbeteringen in de nieuwe cao GEO en het onderhandelingsresultaat.

Vervolgstappen

De uitkomst van deze stemming benadrukt het belang van voortdurende dialoog en ontwikkeling binnen onze sector. Het nieuwe akkoord biedt niet alleen directe voordelen, maar legt ook de basis voor verdere gesprekken over onderwerpen zoals loopbaanpaden, de jaar-urensystematiek en de hoogte van de toeslagen. Daarnaast gaat een werkgroep aan de slag met het opzetten van de mogelijkheid voor extern verlofsparen.

We zijn ons bewust van de uitdagingen die voor ons liggen en blijven ons inzetten voor de belangen van onze leden. De volgende stappen omvatten het formaliseren van de cao-teksten en het opstellen van concrete voorstellen voor de toekomst.

Houd de cao-pagina GEO in de gaten voor het meest recente nieuws