Cao Netwerkbedrijven

Arno Reijgersberg
Onderhandelaar cao Netwerkbedrijven

In de cao netwerkbedrijven staan afspraken over loon, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken. Het doel van de cao is duidelijke, aantrekkelijke en toekomstgerichte collectieve arbeidsvoorwaarden voor medewerkers van netwerkbedrijven. We maken ons sterk voor onderwerpen die leden van CNV aandragen. Zo is het Sectoraal Sociaal Plan Netwerkbedrijven een belangrijk speerpunt.

De bedrijfs-cao’s Alliander, Stedin, Enexis, Juva, Joulz-diensten en Cogas/Coteq zijn onderdeel van de cao Netwerkbedrijven. De bedrijven en de bonden laten de cao in principe gelijk lopen met de cao Netwerkbedrijven.

Sociaal Plan Netwerkbedrijven?

De arbeidsmarkt is krap en er is een structureel tekort aan technici. Heb je dan toch een Sociaal Plan nodig? Ja. Want er kunnen reorganisaties nodig zijn die gevolgen hebben voor het werk van medewerkers. In het nieuwe Sociaal Plan ligt nog meer de nadruk op het vinden van ander werk, dat kan ook intern zijn. Daarvoor biedt het plan ook meer keuzemogelijkheden. Je maakt zelf keuzes met je toekomstbudget. Voor keuzes die het vinden van ander werk vergroten, krijg je extra budget. Bijgaand antwoorden op de meest gestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Contactpersonen

Arno Reijgersberg
Onderhandelaar cao Netwerkbedrijven
André van Os
Onderhandelaar cao Netwerkbedrijven

Wil jij ook meer invloed op jouw arbeidsvoorwaarden?

Sluit je dan vandaag nog bij ons aan. Jouw mening telt!

  • Deel jouw wensen voor een nieuwe cao
  • Geef je mening tijdens nieuwe onderhandelingen
  • Stem mee met ledenpeilingen