Toch cao-resultaat Groningen Airport Eelde

Het zijn bijzondere tijden om een cao af te sluiten. De gemiddelde inflatie komt dit jaar uit op een uitzonderlijke 8,7%, door met name de dure energie en de gestegen prijzen van levensmiddelen en veel goederen en diensten. Wat het CNV betreft moet daar een forse loonsverhoging tegenover staan.

Mogelijkheden luchthaven beperkt

Het is natuurlijk niet de eerste cao voor Groningen Airport Eelde waarbij de financiële positie en de toekomst van de luchthaven van grote invloed zijn op het uiteindelijke cao-resultaat. Ondanks de bijzondere tijden kunnen wij onze ogen niet sluiten voor de beperkte mogelijkheden die de luchthaven heeft voor de collectieve loonstijging. En na een langdurig onderhandelingstraject kunnen wij als CNV niet anders concluderen dat Groningen Airport er alles aan gedaan heeft om de beschikbare ruimte te vinden en op te rekken.

Onderhandelingsresultaat

Uiteindelijk hebben wij een gezamenlijk onderhandelingsresultaat bereikt met een looptijd van 1 jaar met een loonsverhoging met terugwerkende kracht van 3%. Het onderhandelingsresultaat vind je hieronder.


Stemmen

Leden van het CNV mogen hun stem uitbrengen over het onderhandelingsresultaat. Zij zijn hierover reeds geïnformeerd.