Cao PostNL

Looptijd: -
Nieuwe cao in onderhandeling
Juan Schot
Onderhandelaar cao PostNL

In de cao PostNL staan afspraken over loon, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken. In de cao staat bijvoorbeeld wat je verdient bij PostNL. Ook maakten we afspraken over de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU). We bestellen in Nederland meer dan ooit, daar horen goede voorwaarden bij voor de medewerkers. We maken ons sterk voor onderwerpen die leden van CNV aandragen. De huidige cao loopt t/m 31 maart 2024.

Belangrijkste punten

  • Looptijd cao: 1 april 2022 t/m 31 maart 2024.

  • Salarisverhoging: 2 procent in juni 2023, 2 procent in september 2023 en 1 procent in januari 2024.

  • Eenmalige uitkering van 1,5 procent over 2022.

  • Reiskostenvergoeding woon-werk €0,21 netto per kilometer vanaf 1 februari 2023 en vanaf 1 februari 2024 van €0,21 naar €0,22 netto per kilometer.

  • De Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) wordt vanaf 1 februari 2023 opgenomen in de cao.

Over de huidige cao PostNL


In de cao-onderhandelingen voor de huidige cao gaven we vaak aan het het goed gaat met PostNL. De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt hoe belangrijk het postbedrijf is. Zowel de waardering als de groei steeg. Het thuisbezorgen van pakketten groeide hard. De inzet en loyaliteit van de medewerkers hebben we terug laten komen in de cao. Daarom hebben we ons onder andere ingezet voor een passende loonstijging van 5,5 procent in twee jaar en een eenmalige uitkering.

Over de pakketdienst van PostNL


Op dit moment werkt 80 procent van de pakketbezorgers in loondienst bij PostNL of bij een ondernemer met een bezorgdienst. Alle cao-partijen willen graag dat dit de norm wordt voor de hele sector van pakketbezorging. Dit zorgt voor een gelijk speelveld en het voorkomt concurrentie op arbeidsvoorwaarden. Ook maken we ons hard voor afspraken voor het verminderen van zware pakketten. We willen een maximum van 23 kilo per pakket als standaard.

De verschillende cao’s van PostNL

Er vallen drie cao’s onder PostNL. Op deze pagina vind je de grootste cao van PostNL. Daarnaast is er de cao Zaterdagbestellers en cao Postbezorgers. Werk je dus alleen op zaterdag of bezorg je de post? Dan gelden die cao’s.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Juan Schot
Onderhandelaar cao PostNL
Telefoon
06 20 41 04 30

Wil jij ook meer invloed op jouw arbeidsvoorwaarden?

Sluit je dan vandaag nog bij ons aan. Jouw mening telt!

  • Deel jouw wensen voor een nieuwe cao
  • Geef je mening tijdens nieuwe onderhandelingen
  • Stem mee met ledenpeilingen