Aanmelden tegemoetkoming longcovid-slachtoffers geopend

Zorgmedewerkers die loncovid hebben na een besmetting in de eerste golf (1 maart 2020 – 30 juni 2020) kunnen zich nu aanmelden voor de eenmalige tegemoetkoming van €15.000,-.

Ben je een zorgmedewerker met longcovid? Dan kun je vanaf vandaag 09:00 tot en met 23 oktober 2023 om 12:00 uur je aanmelden voor de eenmalige tegemoetkoming. De periode om een aanvraag te doen is dus kort.

Wat als je niet in aanmerking komt?

We pleiten nog steeds voor een uitbreiding van de regeling. Daarnaast helpen onze juristen een aantal CNV-leden die hun (voormalige) werkgever aansprakelijk willen stellen. Als je hier meer over wilt weten, neem dan contact met ons op via: info@cnv.nl.

Wat vindt CNV van de regeling?

Minister Helder heeft deze regeling getroffen onder druk van de vakbonden. CNV is blij dat er een afspraak is voor de gedupeerde zorgmedewerkers, maar vindt het nog te beperkt. Er zijn nu mensen die onterecht buiten de boot vallen. Ook is het bedrag lager dan wij hadden gevraagd. Wij blijven ons daarom inzetten voor een uitbreiding van de regeling. De Tweede Kamer praat woensdag over zorgpersoneel met longcovid. Wij vragen dan de Kamerleden nogmaals om de regeling uit te breiden en oog te hebben voor schrijnende situaties.