Welke administratie kan wel een tandje minder?

Enquête over terugdringen administratieve last

Direct naar de enquête

Velen roepen het al een tijd, wij ook maar in de praktijk lijkt het terugdringen van administratieve druk in de zorg soms ingewikkelder dan gedacht. Tegelijkertijd komen er soms voorbeelden voorbij waar het wel lukt om tijd te winnen door slimmer naar administratiedruk te kijken. Zoals deze week in het voorbeeld van het Radboud UMC dat stevige tijdwinst behaalt op de IC met het programma ZiRe (Zinvolle Registratie).

Als CNV merken we dat programma's zoals "Ontregel de zorg" kansen laten liggen en abstract blijven. CNV wil met deze uitvraag concrete ideeën voor oplossingen van de werkvloer ophalen. Wil jij ons hierbij helpen?

Vul de enquête in!

Vul dan hieronder de enquête in (vijf vragen). Let op! De enquête loopt tot 27 maart.

Opiniestuk aanpak administratie-last

CNV pleitte al eerder – onder meer in januari in een ingezonden opiniestuk in het Algemeen Dagblad – voor een rigoureuze aanpak van de administratie-last in de zorg: “haal de verantwoording weg bij de zorgverleners. Er kan veel veranderen als vertrouwen voortaan de regel is en verantwoording de uitzondering. Hanteer bij twijfel een omgekeerde bewijslast: de financier moet aantonen dat zorg niet is geleverd. Dat geeft de zorgmedewerker de ruimte om gewoon te zorgen.’ Joost Veldt sectorcoördinator bij CNV Zorg en Welzijn pleit voor een radicale omslag naar meer vertrouwen en minder controle, met als ultieme doel de zorgsector efficiënter, effectiever en vooral menselijker te maken.

Het artikel (betaald) teruglezen

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 24 voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit