Zorgmedewerker met zware corona krijgt eigen risico door IZZ vergoed

[caption id="attachment_17079" align="alignleft" width="300"] foto: Arie Kievit[/caption]

IZZ, ledencollectief van werkers in de zorg, gaat voor aangesloten zorgmedewerkers het verplichte eigen risico vergoeden als zij door corona in het ziekenhuis belanden. Reden is dat zorgpersoneel extra steun en waardering verdient in coronatijd.

Tevergeefs pleitte de stichting eerder dit jaar al bij de overheid voor een vergoeding van het verplichte eigen risico, (maximaal €385,-), voor alle zorgmedewerkers die het coronavirus oplopen tijdens hun werk. Daarom besloot IZZ om het zelf te organiseren voor de eigen leden. Als die ernstig ziek zijn, krijgen ze naast de compensatie van het verplichte eigen risico, de maximale wettelijke collectiviteitskorting van 5 procent, een financiële bijdrage van €30,- voor hun aanvullende IZZ-zorgverzekering, extra psychische zorg en gegarandeerde hulp, mocht hun behandeling of operatie door een omzetplafond worden uitgesteld.

IZZ, die haar leden verzekert via CZ en VGZ, betaalt de kosten van het financiële voordeel uit de reserves. Dat gaat voor 2020 en 2021 naar verwachting in totaal om bijna €230.000,-. Het leeuwendeel daarvan gaat op aan de vergoeding van het eigen risico.