Europese verkiezingen: 'nu meer dan ooit belangrijk dat alle leden hun stem laten horen'

Van 6 tot en met 9 juni 2024 zullen miljoenen Europeanen bij de Europese verkiezingen de toekomst van de Europese democratie helpen vormgeven. Het is een unieke gelegenheid waarop we met z’n allen over de toekomst van de Europese Unie kunnen beslissen. Of het nu voor gemeentes, het nationale parlement of het Europees Parlement is, stemmen is altijd belangrijk. Het is een uitgelezen kans om je mening te geven over belangrijke onderwerpen.

Met de wetgeving van de EU worden kwesties geregeld die eigenlijk voor iedereen belangrijk zijn: het milieu, veiligheid, migratie, arbeidsmarktbeleid, consumentenrechten, economie, de rechtsstaat en nog veel meer. Jouw stem bepaalt welke leden van het Europees Parlement jou zullen vertegenwoordigen wanneer ze nieuwe wetten opstellen. Gebruik je stem om de wereldwijde uitdagingen aan te pakken waar we allemaal bijna dagelijks mee te maken hebben.

Bekijk de video van Patrick Fey

Met de verkiezingen voor de deur is het nu meer dan ooit belangrijk dat alle leden hun stem laten horen.

Patrick Fey

Webinar: 'Your Voice, Your Europe: The Time is Now'


Het webinar, dat plaatsvond op 28 mei, was een uitstekende kans om van experts en beleidsmakers te horen welke kwesties er spelen en hoe deze ons werk en onze rechten als burgers beïnvloeden. De sessie begon, na de openingsverklaring door Roberta Metsola (voorzitter van het Europees Parlement), met een overzicht van de redenen om te stemmen, gevolgd door discussies over de toegevoegde waarde van de EU voor burgers en werknemers in verschillende lidstaten, waaronder Nederland. In het debat wordt ook ingegaan op de eisen van vakbonden aan de EU. Patrick Fey was namens CNV een van de sprekers.

CESI EU elections debate: Your voice, your Europe - The time is now

CESI

CESI is het Europese verbond van 45 vakbonden, voornamelijk in de publieke sector, met meer dan 6 miljoen leden. CNV bestuurslid Patrick Fey is tevens vicepresident puvan CESI. Het Europese verbond CESI komt op voor de gezamenlijke belangen en zienswijzen van vakbonden in Europa. Op die manier geven wij op Europees niveau een stem aan het belang van een sterk sociaal Europa. Een Europa dat eerlijk, inclusief en rijk aan kansen is voor alle werkenden en (toekomstige) werkzoekende.

Wat houdt het verkiezingsmanifest in?

Democratie is nooit vanzelfsprekend

Het is iets wat we samen hebben bereikt, en een gezamenlijke verantwoordelijkheid. We dragen daaraan allemaal een steentje bij. Breng op 6 juni je stem uit om de wereld waarin je leeft te helpen veranderen.