Al het nieuws

‘Onderwijs heeft voorbereidingstijd lockdown nodig’

Vanaf woensdag gaan de scholen dicht, meldt de NOS. CNV Onderwijs heeft daar begrip voor gezien de oplopende aantallen coronabesmettingen, maar maakt zich ook zorgen: over leerlingen en onderwijspersoneel.

CNV Onderwijsvoorzitter Daniëlle Woestenberg: ‘Scholen hebben tijd nodig om over te schakelen op online onderwijs. Dat is niet een kwestie van even een knop indrukken en klaar ben je. Als vanaf woensdag de scholen dicht moeten, dan is het belangrijk dat onderwijsteams de overige dagen van deze week regelruimte krijgen. Geen onderwijs op die dagen, maar wel een gedegen voorbereiding op het online onderwijs na de kerstvakantie.’

CNV Onderwijs wijst er verder op dat de opvang voor kinderen van ouders met cruciale beroepen weer geregeld moet worden. Woestenberg: ‘En uiteraard moeten we er met z’n allen voor gaan dat deze nieuwe lockdown geen nieuwe achterstanden veroorzaakt, we moeten oog houden voor leerlingen in een kwetsbare situatie.’ CNV Onderwijs is met de minister in overleg, om het belang van goede randvoorwaarden te benadrukken, zodat het online onderwijs goed geregeld kan worden.