Schoolbezoek en webinar in Week van het Onderwijs

In de Week van het Onderwijs vieren we ons prachtige vak. Met het thuisonderwijs door corona en de grote personeelstekorten, is en wordt er veel van jullie gevraagd. In deze week zet CNV Onderwijs jullie in het zonnetje! De massaal aangevraagde CNV Kickstartboxen bezorgen we in de week van 3 oktober. We komen langs om te horen waar jullie trots op zijn en waar wij kunnen ondersteunen. En we bieden het webinar Werkgeluk in het Onderwijs van woensdagavond 5 oktober gratis aan. Met een dynamisch optreden van de altijd energieke Paulien Knol, ook wel bekend als ‘de gelukkige docent’, over het vinden van werkgeluk in het onderwijs.

Een cadeautje, omdat jullie het verdienen!

In aanloop naar de Week van het Onderwijs stelden wij een cadeautje voor schoolteams samen; de CNV Kickstartbox en het gratis webinar Werkgeluk in het Onderwijs. Als blijk van onze waardering voor alles wat door jullie de afgelopen jaren hebben gedaan en nog altijd doen. Invallen voor uitgevallen collega’s, het maken van klassenplattegronden en het organiseren van noodopvang. Maar in het belang van leerling of student werd veerkracht en doorzettingsvermogen getoond en zijn vele hobbels met verve genomen. Dat verdient een extra groot compliment aan alle onderwijsprofessionals. Het aanvragen van de kickstartboxen verliep razendsnel, binnen een mum van tijd waren de boxen ‘uitverkocht’.

Gratis webinar Werkgeluk in het Onderwijs

De aanmelding voor het webinar van Paulien Knol, ook wel bekend als ‘de gelukkige docent’, kende eveneens een mooie start. Een dynamische workshop die inzicht geeft in haar persoonlijke zoektocht naar werkgeluk. Samen met je collega’s sta je stil bij werkgeluk, persoonlijk leiderschap en hoe je dat op een fijne manier doet. Voor het webinar van woensdagavond 5 oktober hebben we nog een aantal laatste plekken beschikbaar. Interesse in de theatrale workshop van ‘de gelukkige docent’? Meld jezelf aan, tip je collega’s en zet een eerste stap op weg naar minder werkdruk en meer werkgeluk. Als extraatje verloten we onder de deelnemers een workshop ‘Zakelijk tekenen’.

Meer informatie over werkdruk in het onderwijs en waar wij ons als CNV Onderwijs op dit thema voor inzettenvind je hier.

Schoolbezoeken en CNV Kickstartbox

In de Week van het Onderwijs bezoeken wij verspreid over heel het land, ruim 50 scholen. Kaderleden en medewerkers van CNV in de regio komen langs om te praten over het onderwijs, waar jullie trots op zijn en waar wij kunnen ondersteunen. Tijdens het bezoek worden ook de CNV Kickstartboxen overhandigd. Een box voor het gehele schoolteam vol vers fruit, een boek over werkgeluk, een waarderingsspel en korting op diverse producten van CNV.

Een van de scholen die bezocht wordt is Fontys in Tilburg. Op donderdagochtend 6 oktober nemen voorzitter Daniëlle Woestenberg en de Tilburgse wethouder een kijkje bij de school en gaan in gesprek over hoe zij studenten enthousiast maken voor het leraarsvak. Ook de Johan Willem Frisoschool in Leeuwarden wordt door ons bezocht. Daar gaan we kijken en in gesprek hoe de school werkt met (vroeg) gepensioneerde docenten om gaten in het rooster te vullen en lesuitval te voorkomen.

Kaderlid CNV Onderwijs in vakjury Leraar van het Jaar

Voor de verkiezing van Leraar van het Jaar in PO, VO, SO en MBO op woensdag 5 oktober neemt namens CNV, kaderlid en leerkracht op basisschool De Regenboog in Noordscheschut, Yvonne Uiterwijk Winkel zitting in de vakjury. Zij zal ’s ochtends samen met haar medejuryleden in gesprek gaan met de 12 genomineerde leraren, waarna ’s middags de verkiezing volgt. Tussen de kanshebbers bevinden zich tevens 3 van onze leden. Voor het primair onderwijs zijn dat Edith van Groningen (CBS Prins Johan Friso in Berkel en Rodenrijs - paarse blouse) en Lennart van der Meulen (RK Basisschool De Gouden Griffel in Berkel en Rodenrijs - vlinderstrik). In het speciaal onderwijs is dat André Vurens (Visio Onderwijs in Grave - linksboven).

Meer informatie over de verkiezing van Leraar van het Jaar vind je hier.