Gemeenten

Cao Gemeenten

-
Nieuwe cao in onderhandeling
Juan Schot
Onderhandelaar cao Gemeenten

In de cao Gemeenten hebben we afspraken gemaakt over loon, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken. De cao geldt voor alle ambtenaren die bij een gemeente werken. We maken ons sterk voor onderwerpen die leden van CNV aandragen. In de huidige cao was een loonsverhoging van 6,25 procent een belangrijk speerpunt. Net als een eenmalige uitkering van €750,-.

De huidige status van de onderhandelingen

Uit een enquête en online workshop over de nieuwe cao-onderhandelingen bleek dat inkomen, werkzekerheid, werk-privébalans, verlof, verlofregelingen, thuiswerken en loopbaan belangrijke punten zijn voor de nieuwe cao Gemeenten. Op dit moment zijn de onderhandelingen nog bezig. De coronacrisis is van invloed, we willen niet te ver vooruitlopen. Daarom is ons uitgangspunt een looptijd van 1 jaar.

We maken ons hard voor de volgende punten:

  1. Thuiswerkvergoeding
  2. Loon
  3. Uitbreiding geboorteverlof naar 100 procent aanvulling op inkomen
  4. Sectoraal beleid over rouwverlof voor meer bewustwording
  5. Onderzoek 30-urige werkweek

Laat weten hoe jij erover denkt!

Na maanden van impasse en gesprekken met leden en niet-leden, is het voor CNV Overheid het moment om over te gaan tot voorbereidingen op eventuele acties. In de gesprekken gaven onze leden duidelijk aan dat het laatste bod van de werkgever (VNG) volstrekt onacceptabel is en weinig waardering uitstraalt. De gekozen lijn door de onderhandelaars van de bonden wordt door onze achterban volledig ondersteund.

Maak een statement en download de Teams-achtergrond en de banner voor onder je (zakelijke) e-mails. Zo laat je direct zien dat ook jij vindt dat je meer waardering verdient!

Onze inhoudelijke standpunten

Om de inhoudelijke standpunten, onze inzet voor jou en de situatie nogmaals duidelijk te maken, hebben wij samen met de andere bonden een factsheet gemaakt.

16 september online demonstratie

Waarderen is investeren, en jij verdient waardering, juist nu! Daarom roepen wij je op om op 16 september mee te doen met onze online demonstratie. Door op die datum in te loggen, geef jij jouw signaal af dat je beter verdient. Je kunt ook meedoen als je (nog) geen vakbondslid bent.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Juan Schot
Onderhandelaar cao Gemeenten
Telefoon
06 20 41 04 30

Wil jij ook meer invloed op jouw arbeidsvoorwaarden?

Sluit je dan vandaag nog bij ons aan. Jouw mening telt!

  • Deel jouw wensen voor een nieuwe cao
  • Geef je mening tijdens nieuwe onderhandelingen
  • Stem mee met ledenpeilingen