Cao RDW

Looptijd: -
Arno van Voorden
Onderhandelaar cao RDW

De cao RDW (Dienst Wegverkeer) geldt voor alle medewerkers bij RDW. In de cao heeft CNV Overheid samen met betrokken partijen afspraken gemaakt over onder andere salaris, pensioen, werktijden, arbeidsomstandigheden, verlofregelingen en veilig en gezond werken

Belangrijkste punten

 • Looptijd van 18 maanden: 1 maart 2024 tot 1 september 2025.

 • Per 1 maart 2024 salarisverhoging van 2% met een bodembedrag van minimaal € 100,- op basis van een voltijdsdienstverband.

  Per 1 juli 2024 salarisverhoging van 1%.

  Per 1 september 2024 salarisverhoging van 2%.

  Per 1 maart 2025 salarisverhoging van 2,5%.

  Per 1 augustus 2025 nogmaals salarisverhoging van 2,5%.

  In de maand juli een eenmalige vergoeding van € 700,- bruto op basis van een fulltime dienstverband. Bij een parttime dienstverband wordt het bedrag naar rato berekend.

 • Voor woon-werkverkeer: per 1 maart 2024 zal de vergoeding per kilometer worden verhoogd tot het fiscaal maximum van € 0,23 netto per kilometer.

 • Aan de cao wordt toegevoegd dat de medewerkster die klachten ervaart wegens menstruatie/menopauze, die van invloed zijn op haar inzetbaarheid op de werkvloer, bij de werkgever kan verzoeken om een maatwerkoplossing rondom haar inzetbaarheid.

 • In het personeelssysteem van de RDW wordt als extra buitengewone verlofsoort ‘lief- en leeddagen’ opgenomen. Dit buitengewoon verlof kan worden ingezet voor buitengewoon verlof bij belangrijke levensgebeurtenissen. Het maximaal aantal dagen voor dit buitengewoon verlof bedraagt 2 dagen per kalenderjaar.

 • Voor medewerkers is het belangrijk dat zij verlof kunnen opnemen op dagen die passen bij hun levensovertuiging. Om die reden is afgesproken dat in de cao het recht wordt opgenomen voor medewerkers op verlof op voor hen belangrijke religieuze feestdagen, zoals het Suikerfeest.

 • De tijdelijke GIB-regeling wordt verlengd tot 1 juli 2026 en eindigt per die datum in de nu bestaande vorm. Er komt een gezamenlijke studie naar alternatieven voor de GIB-regeling, waarbij de betaalbaarheid als aspect wordt meegenomen.

Veelgestelde vragen

Contactpersonen

Arno van Voorden
Onderhandelaar cao RDW
Etienne Winters
Tweede cao-onderhandelaar RDW
E-mail
Telefoon
030 75 11 001

Wil jij ook meer invloed op jouw arbeidsvoorwaarden?

Sluit je dan vandaag nog bij ons aan. Jouw mening telt!

 • Deel jouw wensen voor een nieuwe cao
 • Geef je mening tijdens nieuwe onderhandelingen
 • Stem mee met ledenpeilingen