Waardevolle input voor de cao-onderhandelingen RDW

Focus op werkdrukverlaging en werkzekerheid in aankomende gesprekken

In de afgelopen maanden hebben werknemers van de RDW hun stem laten horen in een cruciale cao-enquête, georganiseerd door CNV Overheid en FNV Overheid. Met een indrukwekkende respons van 746 ingevulde enquêtes, zijn de uitkomsten nu binnen en leveren ze essentiële inzichten voor de aanstaande onderhandelingen.

Verlaging werkdruk en verzekeren werkzekerheid

De feedback laat zien dat de meeste werknemers tevreden zijn over de huidige balans tussen hun werk- en privéleven. Echter, een zorgwekkende 60% ervaart een aanzienlijke lichamelijke en/of geestelijke werkdruk. Deze uitkomsten versterken onze focus voor de komende onderhandelingen, waarbij we prioriteit geven aan de verlaging van werkdruk en het verzekeren van werkzekerheid.

Prioriteiten voor de nieuwe cao

Naast deze belangrijke thema's, hebben jullie duidelijk gemaakt dat loonsverhoging en een verbeterde reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer ook hoge prioriteit hebben in de nieuwe cao. Dit zijn de punten die we nadrukkelijk zullen meenemen in onze gesprekken met de werkgever.

Blijf op de hoogte

Met deze waardevolle input werken we nu aan onze gezamenlijke inzetbrief. De eerste ronde van onderhandelingen staat gepland voor 23 januari. Wij zijn vastberaden om de belangen van alle RDW-medewerkers krachtig te vertegenwoordigen. Voor meer informatie over het verloop van de onderhandelingen, houd de RDW cao-pagina in de gaten.