Onderhandelingen RDW niet soepel verlopen

De onderhandelingen met de RDW zijn niet verlopen zoals gehoopt. Op cruciale punten, zoals verlenging van de GIB-regeling, loon en looptijd, liggen CNV Overheid en de RDW te ver uit elkaar.

CNV heeft bij de RDW aangegeven dat het onze inzet is om met de nieuwe cao op de inflatieachterstand in te lopen. Onze berekeningen gaan wij met de hen delen. Deze achterstand is in de afgelopen twee jaar ontstaan. Dit heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van leven: mensen kunnen minder kopen, minder leuke dingen doen en misschien zelfs niet meer sparen. Daarom is het belangrijk om niet alleen de inflatieachterstand in te halen, maar ook de koopkracht te verbeteren. Op dit moment hebben we nog geen overeenstemming met de RDW bereikt over dit onderwerp.

Volgende ronde

De volgende onderhandelingsronde is op 9 april. Vandaag, 20 maart, gaan we opnieuw met een groep RDW-kaderleden de huidige stand van zaken bespreken. We beseffen dat het stroeve verloop van de onderhandelingen ervoor zorgt dat jullie voorlopig nog geen welverdiende loonsverhoging krijgen. Maar wij verwachten dat de extra tijd ervoor zorgt dat er een beter eindresultaat is.