CNV eist onmiddellijke actie voor reparatie cao Rijk

CNV dringt aan op snelle actie voor de herziening van de cao Rijk. In tegenstelling tot de recent afgeronde politie-cao, waarin loonsverhogingen vanaf 1 juli 2024 zijn afgesproken, blijven de onderhandelingen voor een nieuwe cao Rijk achter. In anticipatie op de nieuwe cao ontvangen politiemedewerkers een tijdelijke toeslag van 200 euro per maand. Deze ontwikkeling heeft CNV ertoe aangezet om gelijkwaardige resultaten te eisen voor werknemers bij het Rijk.

CNV heeft de ambitie om al in januari de onderhandelingen voor verbeterde arbeidsvoorwaarden op te starten, een voorstel dat breed wordt gedragen door de leden. Vóór de kerstvakantie hebben de bonden een verzoek ingediend bij de werkgever Rijk om vroegtijdig de onderhandelingen te beginnen, maar zij willen pas in april starten. Dit betekent dat werknemers van het Rijk langer moeten wachten op noodzakelijke aanpassingen in hun loon, terwijl de kosten van levensonderhoud stijgen.

CNV eist snelle cao voor koopkracht herstel

In reactie hierop stelt CNV voor om onmiddellijk maatregelen te nemen voor een nieuwe, kortlopende cao die de koopkracht herstelt. Dit betekent geen langdurige onderhandelingen, maar een snelle overeenkomst om achterstallige loonsverhogingen aan te pakken. CNV verliest hierbij niet de focus op andere belangrijke kwesties die in toekomstige cao's aan bod zullen komen.

CNV bespreekt lonen met staatssecretaris voor snelle oplossing

Om dit doel te bereiken, zal CNV direct in gesprek gaan met staatssecretaris Alexandra van Huffelen. CNV zal voorstellen om de loonsverhogingen die bij de politie zijn afgesproken over te nemen, zodat er snel een reparatie-cao kan worden afgesproken. Dit zal niet alleen de financiële zorgen van vele collega's verlichten, maar ook een signaal zijn van waardering voor hun inzet.

Blijf op de hoogte

CNV zal haar leden binnenkort informeren over de uitkomsten van de gesprekken met staatssecretaris Van Huffelen, in de hoop op een spoedige en positieve afronding van de cao-onderhandelingen voor werknemers bij het Rijk.

Mis niets van de cao-onderhandelingen, volg de voortgang op de voet via de cao-pagina!