Zorg

Cao Apotheken

-
Albert Spieseke
Onderhandelaar cao Apotheken

In de cao Apotheken staan afspraken over loon, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken. De cao is voor iedereen die bij een apotheek werkt, van de apothekersassistenten tot en met de schoonmakers. We maken ons sterk voor onderwerpen die leden van CNV aandragen. In de huidige cao zijn de loonstijgingen een belangrijk speerpunt.

Huidige cao is een tussen-cao

De werknemers in de apotheken hebben het bijna twee jaar zonder cao, en dus zonder nieuwe salarisafspraak, moeten stellen. Dit is te wijten aan de verzekeraars. Zij weigeren om in de tarieven die zij afspreken met de apothekers, het geld voor de arbeidsvoorwaarden mee te nemen. Via hen zou deze ruimte voor loonsverhogingen bij de werknemers terecht moeten komen. Omdat zij dit niet doen, kon er al die tijd geen cao tot stand komen.

Cao-partijen zijn naar de verzekeraars en de minister gegaan met het verzoek om hierin verandering te brengen. Daar is geen resultaat uitgekomen. Uiteindelijk heeft de toezichthouder, de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA), afgesproken om de zaak te onderzoeken en komend voorjaar met hun resultaten te komen.

Totdat het NZA-onderzoek klaar is, was er wel een tijdelijke cao nodig. Bij de onderhandelingen over de volgende cao vanaf 1 juli kunnen we de uitkomsten van het NZA-onderzoek gebruiken. Hopelijk betekent dit het begin van volwaardige cao-onderhandelingen. Cao-partijen zien de cao 2019 – 2021 dan ook als een ‘tussen-cao’.

Veelgestelde vragen

Contactpersonen

Albert Spieseke
Onderhandelaar cao Apotheken
Telefoon
06 51 38 07 59

Downloads

Download jouw cao

Wil jij ook meer invloed op jouw arbeidsvoorwaarden?

Sluit je dan vandaag nog bij ons aan. Jouw mening telt!

  • Deel jouw wensen voor een nieuwe cao
  • Geef je mening tijdens nieuwe onderhandelingen
  • Stem mee met ledenpeilingen