Zorg

Cao Gehandicaptenzorg

-
Nieuwe cao in onderhandeling
Jorick de Bruin
Onderhandelaar cao Gehandicaptenzorg

In de cao Gehandicaptenzorg staan afspraken over loon, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken. De cao is voor iedereen die werkt in de gehandicaptenzorg. We maken ons sterk voor onderwerpen die leden van CNV aandragen. In de huidige cao waren de loonsverhogingen een belangrijk speerpunt. Net als de gelijke behandeling en beloning van mensen met participatiebanen.

Behoeftes en speerpunten van de nieuwe cao

In deze fase werken we de behoeftes uit van onze leden. We hebben gekeken naar wat er beter kan in de gehandicaptenzorg. Wij willen ons daarom inzetten voor:

 1. Een goede beloning
  Het blijft belangrijk om onze mensen in de gehandicaptenzorg een passend salaris te bieden.
 2. Doorvoering van maatregelen uit het Pensioenakkoord in de sector
  Zoals de zwareberoepenregeling, verlof sparen voor later en de vitaliteitspactregeling.
 3. Verlagen van werkdruk
  Onze mensen in de zorg hebben vaak een hoge werkdruk. Wij willen maatregelen die zorgen dat de werkdruk in de gehandicaptenzorg lager wordt. Bijvoorbeeld door loonsverhoging, zodat het werk aantrekkelijker wordt gemaakt en er meer mensen in de sector komen werken.

In mei 2021 willen we een eerste voorstel klaar hebben.

Blijf op de hoogte, download de app

De nieuwe cao verschijnt uiteindelijk in de app Cao Gehandicaptenzorg van de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG). In deze gratis app kan iedereen die in de gehandicaptenzorg werkt, op ieder moment de cao inzien via smartphone of tablet. De app is ook geschikt voor mensen met een visuele beperking.
Naast de nieuwe volledige cao-tekst bevat de app drie handige tools, waaronder een tool waarmee de arbeidsduur per jaar berekend kan worden. De app bevat verder veelgestelde vragen over de cao, nuttige links en een cao-kalender. De app is te downloaden in de Apple App Store en in de Google Play Store.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Jorick de Bruin
Onderhandelaar cao Gehandicaptenzorg
Telefoon
06 53 64 90 25

Downloads

Download jouw cao

Wil jij ook meer invloed op jouw arbeidsvoorwaarden?

Sluit je dan vandaag nog bij ons aan. Jouw mening telt!

 • Deel jouw wensen voor een nieuwe cao
 • Geef je mening tijdens nieuwe onderhandelingen
 • Stem mee met ledenpeilingen