Al het nieuws

Actiedag jeugdzorg op het Malieveld

Het nieuwe kabinet wil vanaf 2024 0,5 miljard per jaar bezuinigen op de jeugdzorg. Een voorbarige inschatting, vinden wij, en we willen dat de bezuiniging van tafel gaat. In een sector die het nu al zwaar heeft, en waar de cao-onderhandelingen zijn vastgelopen, is het onverantwoord om nu al te rekenen op verdere bezuinigingen. Om ons standpunt duidelijk te maken, voeren we vandaag gezamenlijk met de FNV actie in Den Haag.

Drukte van jewelste

Op het Malieveld in Den Haag zijn wel duizenden mensen bijeengekomen: jeugdzorgprofessionals, jongeren, ouders, docenten, studenten, gemeenteraadsleden en politici. Iedereen heeft hetzelfde doel: actievoeren voor betere jeugdzorg in Nederland.

Ik ben hier gekomen om te luisteren naar jullie. Ik wil met jullie als partners optrekken. Jullie in elk gezin, en ik in Den Haag.

Staatssecretaris Van Ooijen in zijn speech richting jeugdzorgmedewerkers op het veld

De actiedag in beeld

CNV Connectief-voorzitter Patrick Fey spreekt de jeugdzorg-medewerkers toe. foto: Henriëtte Guest
foto: Henriëtte Guest
Links op de foto CNV-kaderlid Carina Klinkvis. foto: Henriëtte Guest
foto: Henriëtte Guest
CNV Connectief-voorzitter Patrick Fey overhandigt Maarten van Ooijen, staatssecretaris van VWS, het CNV-actieplan voor de jeugdzorg. foto: Henriëtte Guest
foto: Henriëtte Guest
Ieder kind telt! Hoe lossen we de problemen op? Niet door 500 miljoen te bezuinigen. Jullie moeten het werk kunnen doen. Stop de wachtlijst! Wij staan hier omdat jullie een goede cao verdienen. Niet over een maand, maar deze week.
Patrick Fey, voorzitter CNV Connectief. foto: Pim Geerts
Patrick Fey in gesprek met Don Ceder. lid van de Tweede Kamer namens de ChristenUnie. foto: Sybren Visser
Actie CNV op Malieveld tegen bezuinigingen in de jeugdzorg