Afspraken CAO VVT 2019-2021

In de nieuwe CAO Verpleeg-, Verzorgingshuizen, Thuiszorg en Jeugdgezondheidszorg (VVT) 2019-2021 zijn afspraken gemaakt over Balansbudget, Landingsbaan en de mogelijkheid met pensioen te gaan na 45 jaar werken in zorg en welzijn. Afspraken die werknemers meer regie geven over  hun werk-/privébalans op de langere termijn en die een extra mogelijkheid bieden om vitaal het einde van de loopbaan te bereiken. 


Deze afspraken zijn in de CAO opgenomen als een uitwerkingsafspraak. Dat wil zeggen: er zijn voornemens om ze in te voeren, maar daarvoor moeten eerst de spelregels worden vastgesteld en de uitvoering moet mogelijk zijn, rekening houdend met wet- en regelgeving. De vakbonden, FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, NU’91, FBZ en de werkgeversorganisaties ActiZ en Zorgthuisnl, zijn in een werkgroep aan de slag gegaan met de uitwerking van de afspraken, met als doel dit jaar te hebben bepaald hoe de regeling er concreet uit gaat zien.

Enquête ’45 jaar werkzaam in zorg en welzijn’


Om de doelgroep die aanspraak kunnen maken beter in beeld te krijgen, starten we met een enquête onder werknemers over ’45 jaar werkzaam in zorg en welzijn’. Uw medewerking aan deze enquête helpt ons verder en wordt zeer op prijs gesteld. Ga naar de enquête.