De sociale werkvoorziening en aan de slag lopen in de soep!

Werknemers van ontwikkelingsbedrijven hebben net als ieder ander recht op een goed loon. De inflatie is ongekend hoog en de nood is bij veel werknemers hoog. Kom in actie en steun deze sector!

CNV-onderhandelaar Nico Foppen:

'Elke dag ontvangen wij verontrustende signalen van werknemers uit de sector sociale werkvoorziening. Er moet meer geld bij en snel. Het is onbegrijpelijk dat minister Schouten roept dat er geen geld is. Terwijl er, na het opvoeren van druk, wel een verhoging van 12 procent mogelijk was voor gemeenteambtenaren. Wij roepen daarom werkgevers uit deze sector op om zich bij ons aan te melden, zodat we op verschillende locaties acties kunnen organiseren.'

Neem contact op!

Brandbrief

Al begin oktober schreven wij en de werkgevers in de sector Sociale Werkvoorziening een brandbrief aan minister Schouten. Daarin vroegen wij om meer financiering voor de sociale werkbedrijven en om meer arbeidsvoorwaardengeld voor het personeel, om een inflatiecorrectie mogelijk te maken. Ook willen wij de aanpassing van de reiskostenvergoeding. Die is nu €0,10 per kilometer en dat moet naar €0,21 per kilometer.

Financiële nood hoog

CNV-onderhandelaar Nico Foppen: ‘Door de hoge inflatie kunnen veel mensen uit deze sector hun rekeningen (bijna) niet meer betalen. Dagelijks ontvangen wij zeer verontrustende signalen. Het gaat hierbij om zeer kwetsbare mensen.’

Tijd voor actie!

Tot nu toe is de Rijksoverheid nog niet bereid om de sociale werkbedrijven te helpen. Terwijl dat hard nodig is. De financiële nood is hoog bij deze werknemers. Het is daarom tijd om in actie te komen! Wij organiseren daarom door heel Nederland werkonderbrekingen op diverse locaties, omdat actievoeren in de vorm van stakingen deze kwetsbare groep te veel onrust geeft.

Werkonderbrekingen

Er moet meer loon komen voor de mensen die werkzaam zijn bij sociale werkbedrijven. Elke dag ontvangen wij verontrustende signalen van werknemers uit deze sector. Om de noodzaak van een inflatiecorrectie zichtbaar te maken, organiseerden wij door het hele land diverse werkonderbrekingen. Niet alleen zijn de werknemers uitgenodigd om deel te nemen aan deze acties, ook wethouders, Kamerleden en pers worden hiervoor uitgenodigd.

✔️ 27 februari bij sociale werkplaats Inclusief in Nunspeet,

✔️ 20 maart bij sociale werkplaats Empatec in Sneek

✔️ 27 maart bij sociale werkplaats Concern voor Werk in Emmeloord

✔️ 6 april bij sociale werkplaats Laborijn op de locaties Aalten, Doetinchem en Ulft

  • 15 mei bij sociale werkplaats Stroomopwaarts in Maassluis
  • 7 juni LANDELIJKE ACTIEDAG

Word vandaag nog lid

Sluit je nu aan tegen de tijdelijke actieprijs van slechts € 20,23 voor de eerste 6 maanden lidmaatschap en profiteer direct van alle voordelen die het CNV-lidmaatschap je biedt.

  • Stakingsuitkering (als je een jaar lid blijft)
  • Juridische hulp voor zowel werk als privé (volledige rechtsbijstandsverzekering)
  • Belastinghulp