Boost je werk

Ingestuurde ledenideeën worden realiteit

Als CNV-lid kun je een idee insturen voor het project Boost je werk. Een verfrissend idee om je werk te verbeteren of leuker te maken. De leden met de beste ideeën krijgen de kans om samen met CNV hun idee verder uit te werken en daadwerkelijk in de praktijk te realiseren. Lees over de waardevolle ideeën van Ans van Velthoven, Tineke Barsingerhoorn en Leon Franssen in vijf vragen en antwoorden.

Heb jij verfrissende ideeën om je werk te verbeteren? CNV helpt je om die te realiseren!
Paola Pistone, projectmanager Boost je werk

Doe ook mee met Boost je werk

Gaat er weleens een idee door je hoofd om problemen rondom werkdruk aan te pakken? Hangt die brainwave over het bespreken van onveiligheid nog steeds ergens in de lucht? Ontdekte je door corona interessante vormen van samenwerking en zie je kansen om dit verder uit te werken en met anderen te delen? Samen met CNV gaan een aantal leden hun idee uitwerken in een plan en daadwerkelijk op de werkvloer realiseren.

Van idee tot impact

CNV helpt en ondersteunt bij alles wat te maken heeft met werk en inkomen. We maken ons hard voor versterking van (mede)zeggenschap, jouw arbeidsvoorwaarden tijdens en na corona, werkdrukvermindering, het wegnemen van administratieve druk en de herwaardering van publieke professionals. Om ons werk goed te kunnen doen, hebben wij jou nodig. Jij weet als geen ander wat er in het dagelijkse werkleven speelt. Met dit CNV-project willen we ideeën van de werkvloer tot uitvoering brengen. Hierdoor sluiten wij nog beter aan bij de behoeften van werkenden in de sectoren onderwijs, overheid, publieke diensten, zorg en welzijn. CNV zocht daarom fantastische ideeën rondom werk en inkomen. Wat we daarmee doen? Samen met de bedenker en zijn of haar collega's realiseren in de praktijk.

Wat gaan wij doen?

  • Goede ideeën rondom werk en inkomen samen uitwerken en realiseren in de periode mei tot en met november 2021
  • De bedenker doet mee aan de exclusieve reeks van drie CNV-sessies “Van idee tot impact”, waarin hij of zij alles leert over het aanpakken van het ingestuurde vraagstuk tot het geven van een boost aan het werk. Bij deze sessies combineren we theorie en praktijk en denkt CNV mee over de te nemen stappen
  • We bieden individuele coaching en professionele intensieve 1-op-1-begeleiding bij de realisatie van het idee (online of op de werkvloer) samen met collega's
  • Als het nodig is helpen we bij het krijgen van tijd en ruimte van de werkgever om het idee uit te voeren
  • De geselecteerde deelnemers meeten online met andere deelnemers voor het uitwisselen van ervaringen
  • We promoten de resultaten van elk idee op onze social media, website en in onze bladen

Datum inzendingen verstreken

De datum om je idee voor Boost je werk in te sturen, is verstreken. De komende tijd bekijken we samen met een groep experts de ingediende plannen en besluiten we met welke (globale) ideeën en vraagstukken we verdergaan. We kiezen de ideeën waarmee we samen de meeste impact kunnen maken.

Houd deze pagina in de gaten om je in te schrijven voor het volgende Boost je werk-project.