OR: Reorganisatie & de rol van de OR

Offerte aanvragen
Neem contact op

Een reorganisatie of fusie heeft vaak grote gevolgen voor je organisatie en je collega’s. Maar wat betekent het voor de OR? Wat mag, moet en kun je als OR allemaal doen? In deze op maat gemaakte training voor de hele ondernemingsraad helpen we jullie stap voor stap door het veranderproces heen. Zodat jullie als OR beter feedback en advies kunnen geven over de veranderplannen en er het beste voor de organisatie en je collega’s uit kunnen halen.

Contactinformatie

Bel 030 75 11 747
aanvraagacademie@cnv.nl

Als OR heb je invloed

De OR heeft een adviserende rol. Tijdens een reorganisatie of fusie komt die ruim aan bod. Als OR kun je meedenken over de veranderplannen en zelfs de reorganisatie door gericht advies bijsturen. Je hebt dus aardig wat invloed. Maar hoe oefen je die invloed zo goed mogelijk uit? Daarvoor moet je weten waar je precies aan toe bent, wat jullie bewegingsruimte is en waar je allemaal op moet letten. In deze training gaan we samen aan de slag met jullie organisatieverandering.

Training op maat

Deze training wordt helemaal op maat gemaakt voor jullie situatie. Want elke reorganisatie of fusie is anders. We plannen één dagdeel waarin we uitleggen wat jullie als OR kunnen verwachten tijdens het veranderproces. Daarnaast krijgen jullie ondersteuning en begeleiding tijdens het hele proces.

Eerst brengt onze trainer samen met jullie in kaart wat er gaat gebeuren en wat de gevolgen daarvan zijn:

  • Welke stappen moeten genomen worden?
  • Hoe is dit proces uitgewerkt in de regelgeving?

Daarna gaan we samen aan de slag tijdens het veranderproces. Daarbij kijken we steeds hoe jullie als OR op een opbouwende manier invloed kunnen hebben.

Samenspel tussen OR en vakbond

Het is belangrijk om te weten dat de vakbond ook een rol speelt bij reorganisaties of fusies. Hier kunnen we elkaar dus aanvullen en versterken. Samen leiden we de reorganisatie of fusie in goede banen.

Voordelen training

Na het volgen van de training reorganisatie en de rol van de OR:

  1. Weet je wat er allemaal komt kijken bij jouw reorganisatie of fusie
  2. Ben je goed voorbereid op het OR-werk tijdens de organisatieverandering
  3. Krijg je begeleiding tijdens het veranderproces

Maak kennis met onze trainers

CNV Academie verzorgt trainingen en coachingsprogramma's die jou op allerlei manieren ondersteunen bij het uitvoeren van je werkzaamheden als lid van een MR of OR. Ook verzorgen wij trainingen voor actieve CNV-leden. Ontdek wat onze trainers voor jou kunnen betekenen.

Lees meer

Interesse in deze training?

Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan. Liever eerst telefonisch contact? Bel 030 75 11 747.

  • Gespecialiseerd in medezeggenschap
  • Deskundige ondersteuning voor jouw OR
  • Trainingen op maat