OR: Werkdruk en verzuim

Offerte aanvragen
Neem contact op

Een te hoge werkdruk kan grote gevolgen hebben. Zoals een een burn-out of overspannenheid. Zit je in de ondernemingsraad (OR) van jouw organisatie en zie je een te hoge werkdruk bij collega’s? In de training ‘de rol van de OR op werkdruk en verzuim’ leer je wat je als OR kunt doen aan werkdruk en verzuim. Zo kun je na de training goed voorbereid in gesprek met bestuurders. De training is geschikt voor alle sectoren.

Contactinformatie

Bel 030 75 11 747
aanvraagacademie@cnv.nl

Je rol als OR-lid bij werkdruk

Werkdruk en stress zorgen binnen veel organisaties voor verzuim en ziekte. De ondernemingsraad heeft een belangrijke rol om in de gaten te houden of collega’s te maken hebben met werkdruk. De OR mag het onderwerp werkdruk namelijk op de agenda te zetten. Deze training helpt je om werkdruk te herkennen. En hoe je dat als OR-lid kunt aankaarten bij bestuurders.

CNV Academie maakt zich er hard voor om werkdruk aan te pakken en te verminderen. Voor alle betrokken partijen. Werk je in het onderwijs? Dan is de training ‘werkdruk in het onderwijs’ iets voor jou.

Leer over kenmerken van werkdruk

Tijdens de training komen kenmerken van een (te) hoge werkdruk aan bod. En bespreken we wat dit betekent voor jouw organisatie. We laten zien wat de ondernemingsraad kan doen om werkdruk aan te kaarten en op te lossen. Juist omdat de gevolgen van een te hoge werkdruk ingrijpend kunnen zijn. Denk aan een burn-out of overspannenheid.

Hoe we dat doen? We bespreken onder meer op welke niveaus je werkdruk in een organisatie kunt aanpakken. We maken een OR-checklist met aandachtspunten voor elk functieniveau. Op die manier ontdek je welke gebieden aandacht nodig hebben. Ook komen er praktische werkdruk-tools aan bod. Handig, hè? Zo kun je goed voorbereid in gesprek met bestuurders.

Hoe je de training aanvraagt

De training bestaat uit 1 dagdeel van 3 uur. We bepalen tijdstip en dag samen met jou. Het kan bij jullie eigen organisatie op locatie of op een externe locatie.. We bieden de training op maat aan. Vooraf bespreken we via een telefonische intake jullie wensen. De training is zowel bedoeld voor beginnende als meer ervaren OR-leden in alle sectoren.

Wil je eerst meer informatie? Laat je gegevens achter, dan bellen we je terug.

Voordelen training

Na de training:

  1. Herken je werkdruk in jouw organisatie
  2. Weet je collega’s te ondersteunen
  3. Weet je hoe werkdruk aan te kaarten bij bestuurders

Maak kennis met onze trainers

CNV Academie verzorgt trainingen en coachingsprogramma's die jou op allerlei manieren ondersteunen bij het uitvoeren van je werkzaamheden als lid van een MR of OR. Ook verzorgen wij trainingen voor actieve CNV-leden. Ontdek wat onze trainers voor jou kunnen betekenen.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Interesse in deze training?

Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan. Liever eerst telefonisch contact? Bel 030 75 11 747.

  • Gespecialiseerd in medezeggenschap
  • Deskundige ondersteuning voor jouw OR
  • Trainingen op maat