(G)MR werkdruk

Offerte aanvragen
Neem contact op

Op veel scholen is werkdruk een belangrijk thema. Het is een lastig onderwerp, omdat werkdruk verschillende oorzaken kan hebben. Daarom is het als (G)MR belangrijk om te weten hoe je werkdruk het best op de agenda kunt zetten. In deze training voor de hele (G)MR leer je hoe je dit doet en kijken we samen naar oplossingen. Ontdek waarom het iets voor jullie is.

Contactinformatie

Bel 030 75 11 747
aanvraagacademie@cnv.nl

Leer hoe je als (G)MR werkdruk kunt aanpakken

Kwalitatief goed onderwijs geven en bijdragen aan de ontwikkeling van leerlingen en studenten. Voor veel medewerkers in het onderwijs is dat dé reden waarom ze voor het vak kozen. Helaas heeft het onderwijs vaak ook te maken met werkdruk. In de training (G)MR: Werkdruk leer je hoe je als (G)MR in de organisatie oorzaken van werkdruk kunt aanpakken.

Samen met de trainer kijk je naar oplossingen. Dit doen we aan de hand van de CNV-tool ‘slimmer organiseren.’ In groepjes gaan jullie aan de slag met deze tool, die ook ook helpt om een gesprek te oefenen tussen schoolleiding en (G)MR over werkdruk. We kijken daarbij goed naar wat bij jullie past.

Ontdek de rechten van de PMR

De personeelsgeleding van de medezeggenschapsraad (PMR) heeft instemmingsrecht op het plan dat de school kan maken om werkdruk aan te pakken. Ook kan de PMR bijvoorbeeld subsidie uit het werkdrukakkoord aanvragen. Tijdens de training bespreken we hoe je dit doet.

Training op maat voor de hele (G)MR

De training is zowel voor beginnende als ervaren (G)MR-leden van een onderwijsinstelling en voor de hele (gemeenschappelijke) medezeggenschapsraad. Of je als (G)MR-lid nu wel of niet bent aangesloten bij CNV. We kunnen de training bij jullie op school geven of op een externe locatie. De training is op maat, vooraf bespreken we jullie wensen.

Ontdek ons MR-partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als MR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

Voordelen training

Na de training:

  1. Weet je hoe je werkdruk op de agenda zet
  2. Heb je oorzaken en oplossingen van werkdruk in beeld
  3. Weet je hoe je werkdruk aanpakt

Maak kennis met onze trainers

CNV Academie verzorgt trainingen en coachingsprogramma's die jou op allerlei manieren ondersteunen bij het uitvoeren van je werkzaamheden als lid van een MR of OR. Ook verzorgen wij trainingen voor actieve CNV-leden. Ontdek wat onze trainers voor jou kunnen betekenen.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Interesse in deze training?

Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan. Liever eerst telefonisch contact? Bel 030 75 11 747.

  • Gespecialiseerd in medezeggenschap
  • Deskundige ondersteuning voor jouw (G)MR
  • Trainingen op maat