Cao Mondzorg (voorheen cao Tandartsassistenten)

Dennis van Elk
Onderhandelaar cao Mondzorg (voorheen cao Tandartsassistenten)

Werk je als tandartsassistent of mondhygiënist? Op dit moment is er geen cao. CNV Zorg & Welzijn zet zich tot het uiterste in voor een eigen cao voor deze mondzorgprofessionals.

Direct aansluiten bij CNV? Dat kan! Voor medewerkers in de mondzorg is het eerste halfjaar gratis! Om daarvan gebruik te maken, dien je je telefonisch aan te melden via de CNV Ledenservice: 030 751 1003.

Petitie voor eigen cao massaal getekend!

De urgentie voor een volwaardige cao Mondzorg voor tandartsassistenten en mondhygiënisten is groter dan ooit nu de KNMT, beroepsorganisatie van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen, de eenzijdige en niet verplichte arbeidsvoorwaardenregeling heeft ingetrokken. Daardoor kunnen uitsluitend individuele werkgevers met hun werknemers afspraken maken. Het is hard nodig dat het beroep aantrekkelijker wordt gemaakt wordt. De krapte op de arbeidsmarkt neemt steeds verder toe. Goede en duidelijk geregelde arbeidsvoorwaarden zijn daarom noodzakelijk.

Wat CNV Zorg & Welzijn betreft is er maar een optie: wij moeten weer gezamenlijk om tafel om tot een cao te komen. Als dat lukt, is elke werkgever verplicht deze te volgen en gelden voor iedereen dezelfde afspraken.

Op 27 oktober 2023 is een petitie, met de handtekeningen van 3473 mondzorgprofessionals overhandigd aan de KNMT.

Veelgestelde vragen

Contactpersonen

Dennis van Elk
Onderhandelaar cao Mondzorg (voorheen cao Tandartsassistenten)

Wil jij ook meer invloed op jouw arbeidsvoorwaarden?

Sluit je dan vandaag nog bij ons aan. Jouw mening telt!

  • Deel jouw wensen voor een nieuwe cao
  • Geef je mening tijdens nieuwe onderhandelingen
  • Stem mee met ledenpeilingen