Bijna unanieme roep om cao Mondzorg volgens recente peilingen CNV

Strijd mee voor een goede cao!

Op de StandbyDag, gehouden op zaterdag 4 november, heeft CNV Zorg en Welzijn een belangrijke stap voorwaarts gezet in de richting van een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor de Mondzorgsector. Tijdens dit jaarlijkse evenement voor tandarts-, preventie- en orthodontieassistenten, werd het belang van een cao voor deze branche benadrukt.

Dringende behoefte aan een cao

De noodzaak voor een cao in de mondzorg werd nadrukkelijk bevestigd door resultaten van peilingen gepresenteerd tijdens het evenement. Maar liefst 98,89% van de aanwezigen ziet een cao niet alleen als wenselijk, maar ook als een absolute noodzaak. Een dergelijke overeenkomst zou volgens 98,38% van de respondenten zorgen voor meer vertrouwen en minder onzekerheid. Bovendien gelooft 97,80% dat een cao de sector aantrekkelijker zou maken voor nieuwkomers, wat op zijn beurt de werkdruk zou kunnen verminderen.

Campagne en gratis lidmaatschap

Als reactie op deze uitgesproken behoefte is CNV een campagne gestart waarbij nieuwe leden uit de mondzorgsector zich de eerste zes maanden gratis kunnen aansluiten. Dit initiatief beoogt een verenigde strijd voor een rechtvaardige cao en betere arbeidsvoorwaarden in de sector.

Bekijk en sluit aan bij de campagne 'Goede cao Tandartsassistenten'

Oproep tot actie

Er wordt een beroep gedaan op alle professionals in de sector om de informatie over deze campagne te delen en zich aan te sluiten bij deze belangrijke actie. Deel de campagne met jouw collega's! Zowel leden als niet-leden kunnen zich aanmelden om gratis updates te ontvangen over de ontwikkelingen in hun vakgebied.

Meld je aan en ontvang gratis updates

Petitie mondzorg

In een eerder stadium heeft CNV een petitie overhandigd aan de KNMT, die door 3.473 mondzorgprofessionals werd ondertekend. Dit onderstreept de brede steun voor een cao in deze sector.

Wat doet CNV voor een cao Tandartsassistenten?

CNV Zorg en Welzijn pleit al jaren voor collectieve afspraken in een cao. In het verleden wees de KNMT die wens af, door te verwijzen naar de adviesregeling. Van Elk: “Nu die door het verbod van de ACM van tafel is, heeft de KNMT volgens ons ook in het belang van hun leden maar één reële optie, en dat is formeel met de bonden aan tafel voor een cao.” Mede met de petitie dringen we bij de KNMT erop aan om samen om de tafel te gaan zitten voor die hoognodige cao Tandartsassistenten.

Houd de cao-pagina in de gaten voor het laatste nieuws