Zorg

Cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg

-
Nieuwe cao in onderhandeling

In de cao VVT staan afspraken over loon, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken. De cao is voor iedereen die in verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg werkt. We maken ons sterk voor onderwerpen die leden van CNV aandragen. In de huidige cao zijn de loonstijgingen een belangrijk speerpunt. Verder hebben wij ervoor gezorgd dat er afspraken zijn gemaakt over korter werken en gezond met pensioen gaan. Ook streven we naar 90 procent vaste contracten voor onbepaalde tijd voor medewerkers in de sector.

CNV Zorg & Welzijn en de andere bonden hebben met de werkgevers een akkoord bereikt over een verlenging van de huidige cao. Belangrijkste punten zijn een regeling om te stoppen met werken na 45 dienstjaren èn het BalansBudget, waarmee werknemers maximaal 100 weken (naar rato van het dienstverband) kunnen sparen om tijdelijk niet of minder te werken of af te bouwen aan het einde van hun carrière. Dat zijn de belangrijkste afspraken tussen bonden en werkgevers in de tot 31 december dit jaar verlengde cao VVT. In de cao VVT 2019-2021 die nu afloopt zijn eerder al afspraken gemaakt over onder meer een verhoging van het salaris met 3 procent op 1 juli jongstleden.

Blijf op de hoogte, download de app

De nieuwe cao verschijnt uiteindelijk in de app Cao VVT van de Stichting Arbeidsmarkt- en Opleidingsbeleid Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (A+O VVT). In deze gratis app kan iedereen die in de sector VVT werkt op ieder moment de cao inzien via smartphone of tablet.
Naast de nieuwe volledige cao-tekst bevat de app rekentools, veelgestelde vragen, nuttige links en professionele statuten. De app maakt de cao toegankelijker en sneller doorzoekbaar.

Bezoek met je mobiele telefoon of tablet de Google Playstore of de Apple Store om de app ‘Cao VVT’ te downloaden.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Jorick de Bruin
Onderhandelaar cao VVT
Telefoon
06 53 64 90 25

Downloads

Download jouw cao

Wil jij ook meer invloed op jouw arbeidsvoorwaarden?

Sluit je dan vandaag nog bij ons aan. Jouw mening telt!

  • Deel jouw wensen voor een nieuwe cao
  • Geef je mening tijdens nieuwe onderhandelingen
  • Stem mee met ledenpeilingen