Zorg

Cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg

-
Nieuwe cao in onderhandeling

In de cao VVT staan afspraken over loon, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken. De cao is voor iedereen die in verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg werkt. We maken ons sterk voor onderwerpen die leden van CNV aandragen. In de huidige cao zijn de loonstijgingen een belangrijk speerpunt. Verder hebben wij ervoor gezorgd dat er afspraken zijn gemaakt over korter werken en gezond met pensioen gaan. Ook streven we naar 90 procent vaste contracten voor onbepaalde tijd voor medewerkers in de sector.

Behoeftes en speerpunten van de nieuwe cao

In deze fase werken we de behoeftes uit van onze leden. We hebben gekeken naar wat er beter kan in de sector. Wij willen ons daarom inzetten voor:

 1. Koopkrachtbehoud
  Nieuwe loonstijgingen voor medewerkers in de VVT-sector vinden wij belangrijk. Zodat jij als zorgpersoneel er niet op achteruitgaat terwijl de inflatie blijft stijgen. Dat noemen we koopkrachtbehoud.
 2. Afspraken Balansbudget/Landingsbaan/pensioen met 45 dienstjaren
  In de huidige cao hebben we afspraken gemaakt over korter werken en gezond met pensioen gaan. Dat zijn de regelingen: Balansbudget, LandingsBaan en met pensioen als je 45 dienstjaren achter de rug hebt. Bij de onderhandelingen voor de nieuwe cao, willen wij deze regelingen van start laten gaan.
 3. Werkdruk
  In de zorg heeft het personeel last van hoge werkdruk. In de sector VVT is dat niet anders. Daarom willen wij meer aandacht voor het verlagen van die werkdruk. Door bijvoorbeeld de salarissen en werktijden aantrekkelijker te maken en door meer personeel aan te nemen.
 4. Harmonisatie cao-afspraken

In mei 2021 willen we een eerste voorstel klaar hebben.

Blijf op de hoogte, download de app

De nieuwe cao verschijnt uiteindelijk in de app Cao VVT van de Stichting Arbeidsmarkt- en Opleidingsbeleid Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (A+O VVT). In deze gratis app kan iedereen die in de sector VVT werkt op ieder moment de cao inzien via smartphone of tablet.
Naast de nieuwe volledige cao-tekst bevat de app rekentools, veelgestelde vragen, nuttige links en professionele statuten. De app maakt de cao toegankelijker en sneller doorzoekbaar.

Bezoek met je mobiele telefoon of tablet de Google Playstore of de Apple Store om de app ‘Cao VVT’ te downloaden.

Veelgestelde vragen

Contactpersonen

Jorick de Bruin
Onderhandelaar cao VVT
Telefoon
06 53 64 90 25

Downloads

Download jouw cao

Wil jij ook meer invloed op jouw arbeidsvoorwaarden?

Sluit je dan vandaag nog bij ons aan. Jouw mening telt!

 • Deel jouw wensen voor een nieuwe cao
 • Geef je mening tijdens nieuwe onderhandelingen
 • Stem mee met ledenpeilingen