CNV-leden akkoord met nieuwe cao VVT

Download het akkoord voor de nieuwe cao

De CNV-leden werkzaam in de sector Verplegings- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) zijn met een grote meerderheid van stemmen akkoord gegaan met de nieuwe cao.

Meer dan 90% van de leden die de afgelopen twee weken hun stem uitbrachten, heeft ingestemd. De werkgeversverenigingen Actiz en Zorgthuisnl hebben al laten weten dat hun achterbannen ook akkoord zijn. De andere bonden zullen de uitkomst van hun raadplegingen de komende dagen naar buiten brengen. Als ook zij akkoord zijn, kan de nieuwe cao definitief gemaakt worden.

Veel leden gaven aan vooral blij te zijn met de afspraken over voorrang voor vaste medewerkers bij roosteren en de verbeterde ORT en reiskosten voor woon- werkverkeer. Voor de loonontwikkeling was ook waardering, hoewel veel leden aangeven dat zij het financieel moeilijk houden en dat zij de eerste loonsverhoging graag eerder dit jaar hadden gehad.

Ook vragen veel leden in de reacties om een breder toegankelijke ouderenregeling voor de sector. Met deze en andere vragen gaan wij uiteraard weer aan de slag voor de volgende cao-ronde.