‘Ik ben gelukkiger dan een jaar terug’

Emmelien Swartz, Hamont-Achel (België), functioneel applicatiebeheerder, Anna Ziekenhuis, Geldrop

Als je van de zorgsectorfee drie wensen mocht doen om je werk voor jezelf en voor je collega’s leuker te maken, wat zou je dan kiezen?

‘Tot mei was ik nog medisch analist. Zeventien jaar gedaan, met veel plezier. Maar het is een staand beroep. En het lab is 24 uur per dag in bedrijf. Dus ook rond middernacht, met maar twee man, wil de arts snel testresultaten. In mei maakte ik de overstap naar deze zittende kantoorbaan. Als functioneel ict-beheerder help ik artsen, verplegers en ander personeel met een aangemaakt account toegang te krijgen tot enkele van onze honderden applicaties die reiken van Excel tot programma’s voor kledinguitgifte en zelfanalyse door thuispatiënten. Mensen raken soms gefrustreerd omdat ze denken dat inloggen een kwestie is van naam invullen en een vinkje aanzetten. Maar een ziekenhuissysteem is geen smartphone! Elke functie en elke afdeling heeft unieke toegangsrechten.

Ik heb het erg naar mijn zin. Dus hoe de fee mijn werk nog leuker kan maken weet ik niet. Ja misschien fatsoenlijkere stoelen. We werken met flexwerkplekken. Soms kruip je achter een bureau van iemand met andere instellingen aan het meubilair en kun je die niet aanpassen. Dan zit je een hele dag slecht. Dat ik intern van baan kon wisselen, draagt zeker bij aan mijn tevredenheid; ik ben echt gelukkiger dan een jaar terug.’

(foto: Bert Jansen)