'Wendbaar aan het werk plus' krijgt zéker een vervolg

CNV Zorg & Welzijn was in de afgelopen jaren (periode 2019-2021) penvoerder bij het Europees Sociaal Fonds-traject 'Wendbaar aan het werk plus'. Met dit programma wilden we vooral gezondheid en geluk op de werkvloer stimuleren en uitstroom voorkomen. Uiteraard ten behoeve van de werknemers maar het project hielp ook werkgevers een goede en eigentijdse werkgever te zijn of te worden.

Kortom; een project dat aantoont hoe duurzame inzetbaarheid niet uitsluitend een opdracht is voor de afdelingen P&O of HRM. Gebleken is dat duurzame inzetbaarheid ook op maat kan, zelfs op werknemersniveau.

In de afgelopen tijd hebben organisaties ons gemeld zeker door te gaan met de uitkomsten van dit project. Het is geen momentopname, duurzame inzetbaarheid is een dynamisch begrip en zo wordt het ook opgepakt. Op het gebied van kennis, houding en gedrag is op medewerkersniveau echt een verbeterslag gemaakt.

Regio Zuid en Oost

Het ESF-traject is in de regio Zuid samen gedaan met de werkgeversverenigingen Zorg aan Zet en Transvorm. Via deze link kom je bij het slotdocument van de regio Zuid. In de regio Oost werkten we samen met werkgeversverenigingen WGV Zorg&Welzijn en WZW. Ook dat leidde tot een slotdocument.

De slotdocumenten laten door inspirerende verhalen zien, dat duurzame inzetbaarheid iets is van zowel werkgever als werknemers. Daarom gaan we door, al dan niet samen met de werkgeversverenigingen of organisaties zelf, met investeren in voldoende instroom en het voorkomen van teveel uitstroom in de sectoren zorg en welzijn.

​​​​​​