Apotheekmedewerkers krijgen salaris aangevuld

CNV-leden hebben in meerderheid ingestemd met het laatste voorstel van de werkgevers over een aanvulling van het salaris.

Uitslag stemming

Driekwart van de stemmers heeft voor het voorstel gestemd. De aanvulling van het salaris in de cao Apotheken 2021 – 2024 is daarmee een feit. Per 1 juli aanstaande komt er 2.5% extra bij de loonsverhoging die al was afgesproken. Verder is een tweede extra verhoging van 2.5% overeengekomen per 1 januari 2024. Veel leden hebben hun stem toegelicht via het stemformulier of per mail aan de cao-onderhandelaar. Deze reacties laten zien dat de verlaging van de pensioenpremie een gevoelig punt blijft. Inzet dus voor de onderhandelingen voor de komende cao.

Uniek

Wat er de afgelopen maanden gebeurd is in de apotheekwereld, kan gerust uniek genoemd worden. Nog niet eerder demonstreerden werknemers van apotheken voor betere arbeidsvoorwaarden en verlaging van de werkdruk. CNV-leden toonden bij de afwijzing van het eerste werkgeversvoorstel op brede schaal actiebereidheid. Blijkbaar had dit effect want kort daarop kwamen de werkgevers met hun verbeterde voorstel op de proppen.

Gezondheidscentra

Goed nieuws ook voor de medewerkers bij de apotheken in de gezondheidscentra. Na het opheffen van de cao Gezondheidscentra in 2019 zijn hun arbeidsvoorwaarden en salaris ‘bevroren’. Dat wil zeggen op hetzelfde niveau gebleven. Aan deze ongewenste situatie komt als het aan ons ligt binnenkort een einde. Door een overgangsprotocol willen we hen zo snel mogelijk onder de cao Apotheken brengen zodat ook zij binnenkort kunnen genieten van de verbeterde salarisontwikkeling en andere afspraken.