CNV heeft goede hoop om binnenkort formeel aan tafel te kunnen voor een cao Mondzorg

Vandaag heeft werkgeversorganisatie KNMT (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde) laten weten dat zij weer een stap verder is in het proces, waarbij een cao tot de mogelijkheden behoort. Binnenkort worden namelijk de aanbevelingen van de Arbeidsvoorwaardencommissie gepresenteerd aan het KNMT-bestuur. Deze commissie is eind 2023 door de KNMT ingesteld en richt zich op het ontwikkelen van een toekomstgericht arbeidsvoorwaardenbeleid. CNV gaat ervan uit dat de juiste keuze wordt gemaakt en dat er gehoor wordt gegeven aan de oproep van de werknemers: “Ik wil een cao, want praatjes vullen geen gaatjes!”

Op 27 oktober overhandigde CNV een petitie namens 3.473 mondzorgprofessionals, waarbij zij opriepen om tot een cao te komen. Verder hebben wij meermaals bij de KNMT onze zorgen uitgesproken en de noodzaak van een cao toegelicht. Mede dankzij deze petitie wordt er momenteel door de KNMT serieus nagedacht over een collectieve arbeidsovereenkomst voor de sector.

Dennis van Elk, vakbondsbestuurder CNV: ’Al jaren pleiten wij voor collectieve afspraken in een cao. Nu er door het verbod van de ACM geen adviesregeling meer op tafel ligt, is een cao in onze ogen de enige reële optie. Voor de sector is een cao niet alleen wenselijk, maar ook noodzakelijk’.

Strijd ook mee voor een goede cao!

Steeds meer werknemers uit de mondzorg worden lid van CNV. Zij kunnen zich de eerste zes maanden volledig gratis bij ons aansluiten. Strijd ook mee voor een goede cao en word lid.