CNV-leden blij met cao-akkoord GGZ

De leden van CNV hebben in grote meerderheid ingestemd met het cao-akkoord dat CNV en de andere vakbonden hebben gesloten met De Nederlandse GGZ (NLGGZ). Ook de andere partijen hebben laten weten dat hun achterban akkoord is. Daarmee is de nieuwe cao een feit.

Het cao-akkoord wordt nu verwerkt in cao-teksten en zodra die klaar zijn is de nieuwe cao op de site van CNV te vinden. De afspraken die zijn gemaakt in het akkoord zijn al direct geldig nu alle partijen definitief ja hebben gezegd. De eerste loonsverhoging is in juli 2022. Dan gaan de salarissen met 2% omhoog, met een bodem van 60 euro. Datzelfde gebeurt in mei 2023 en januari 2024. De cao loopt tot eind 2024.

CNV-bestuurder Joost Veldt is blij met de uitkomst: ‘Dit laat zien dat onze leden tevreden zijn met de afspraken die we hebben gemaakt en voor hen doen we het. Afspraken over roosters en werkdruk gaan meteen in en mensen kunnen nu gaan bedenken hoe zij hun balansbudget willen gaan inzetten.’

Veldt doelt daarmee op de afspraak dat iedere werknemer jaarlijks een budget van 500 euro krijgt (naar rato van het dienstverband) en zelf kan kiezen waar hij dat aan wil besteden: als extraatje bij het salaris, voor extra verlof, voor scholing of voor het generatiebeleid.