Eindbod werkgevers cao Jeugdzorg schiet tekort

De onderhandelingen voor een nieuwe cao Jeugdzorg gaan moeizaam. De werkgevers kwamen vorige week met een eindbod dat onvoldoende recht doet aan de inzet van de werknemers. Wij leggen dit dan ook terug bij onze leden en gaan met hen in gesprek.

Het eindbod van de werkgevers:

  • Looptijd: vanaf 1 januari 2024 – 31 december 2025
  • Loonsverhoging: per 1 januari 2024 6,7 procent en een loonsverhoging van 3,5 procent per 1 april 2025.
  • Behoud trede: voor medewerkers die op 1 januari 2024 langer dan 1 jaar in de maximum trede van een schaal zitten. Deze is 2 procent hoger dan de maximum trede van de betreffende schaal. Medewerkers die nog niet in de maximale trede van een schaal zitten, krijgen zodra ze 1 jaar in de maximum trede zitten ook toegang tot deze “behoud trede”.
  • Plusschalen: worden per 1 januari 2024 met 2 procent verhoogd
  • CPI: indien de CPI in de periode van 1 oktober 2023-30 september 2024 met meer dan 3,5 procent stijgt, dan zal de loonsverhoging meestijgen tot het maximum van 5,5 procent.
  • Reiskostenvergoeding: verhoogd van €0,19 naar €0,23.
  • Medewerkers in schaal 1, 2 en 3 worden ingedeeld in schaal 4. Ook wordt het minimale uurtarief verhoogd naar €15,-.

Wat vinden wij hiervan?

Ook voor CNV heeft het behoud van medewerkers in de jeugdzorg de hoogste prioriteit. Om de uitstroom naar andere sectoren, zoals de GGZ en gemeenten, zoveel mogelijk te beperken, dient de cao Jeugdzorg concurrerend te zijn. Dat is met dit eindbod niet het geval. CNV vindt dat dit eindbod onvoldoende tegemoetkomt aan onze inzet. We missen bijvoorbeeld de inflatiecorrectie over 2023. Werkgevers zouden hier rekening mee houden, maar in bovenstaande eindbod is dat niet terug te vinden.

Wij vinden dat de voorgestelde generieke verhogingen dan ook onvoldoende tegemoetkomen aan onze inzet en geen recht doen aan de achterstand die de medewerkers in 2023 hebben opgelopen. Een voorstel van ons om de nieuwe cao voor één jaar (2024) af te sluiten, werd door de werkgevers afgewezen.

Andere afspraken

Naast salaris staan onderwerpen als: werkdruk, veiligheid, scholing en ontwikkeling hoog op ons lijstje om afspraken over te maken. Ook dit lukt niet. De werkgever heeft aangegeven verder geen afspraken te willen maken met een financiële impact in de nieuwe cao. Een gemiste kans.

Hoe nu verder?

Wij nemen contact op met onze leden en bespreken samen met hen de vervolgstappen. Wil je op de hoogte blijven? Word dan ook lid. Samen staan we sterker!

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 24,- voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit