Sanquin-werknemers krijgen salarisverhoging van zeker 10%

Werknemers in de lagere salarisschalen gaan nog meer vooruit

De vakbonden en de directie van Sanquin hebben vandaag een nieuwe cao-overeenkomst bereikt voor de 2.000 werknemers van de bloedbank. Eerder leken de onderhandelingen vast te lopen, maar na het stellen van een ultimatum door CNV en FNV, deed de directie een handreiking en werden de gesprekken hervat. Het resultaat is een aanzienlijke salarisverhoging van minimaal 10% voor alle werknemers, en zelfs tot 13,75% voor werknemers in de lagere salarisschalen.

Stemmen

De leden van de vakbonden krijgen nu de kans om hun stem uit te brengen op dit akkoord. Dit kan worden gedaan van maandag 26 juni tot en met vrijdag 30 juni, tot 12.00 uur.

Mooi resultaat

Karel Nugteren, onderhandelaar van CNV Zorg & Welzijn, is blij met het behaalde resultaat. ‘Het was een lang en moeizaam onderhandelingstraject. Maar met dit resultaat hebben we voor de werknemers de gevolgen van de inflatie over 2022 kunnen repareren.' l

Joris den Ouden, bestuurder van FNV Zorg & Welzijn, benadrukt dat het belangrijk was om snel tot een resultaat te komen en de looptijd van de nieuwe cao te beperken tot één jaar. Hij is tevreden met de goede salarisverhoging voor werknemers in de lagere salarisschalen.

Afspraken

De nieuwe cao heeft een terugwerkende kracht vanaf 1 februari, waarbij de lonen met 5% stijgen, met een bodem van €150 euro bruto. Op 1 november komt daar nog eens 5% bij. De cao zal gelden van 1 januari tot en met 31 december 2023.

Sanquin, met meer dan 2.000 werknemers, heeft een half jaar lang onderhandeld over deze nieuwe cao-overeenkomst.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven ? Houd dan onze de cao-pagina in de gaten voor de laatste updates of word lid! Hoe meer leden, hoe sterker we samen staan.

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 24 voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit