CNV Zorg & Welzijn en BO Geboortezorg weer achter cao-tafel

CNV Zorg & Welzijn is door werkgever BO Geboortezorg uitgenodigd voor een zogenaamd ‘benen op tafel overleg’ over een nieuwe cao Kraamzorg. Het gesprek staat gepland voor maandag 7 maart.

CNV vindt het nodig dat er extra wordt geïnvesteerd in de sector Kraamzorg. Onder meer vanwege de oplopende inflatie en problemen in de werk-privébalans van kraamverzorgenden. De onderhandelingen over de cao stokte omdat er volgens BO Geboortezorg in 2021 geen mandaat voor een loonsverhoging. En dat terwijl er in andere zorg en welzijn-cao’s, waar CNV bij betrokken is, inmiddels stappen gezet om de salarissen van de middengroepen te repareren of te gaan repareren. Dit overeenkomstig het SER-advies Aan de slag voor de zorg: een actie-agenda voor de zorgarbeidsmarkt.

Petitie

De salarissen in die middengroepen zijn ten opzichte van het bedrijfsleven de afgelopen jaren namelijk achter gebleven. In december 2021 hebben kraamverzorgenden daarom nog een petitie aangeboden voor goede arbeidsvoorwaarden aan het bestuur van BO Geboortezorg met ruim 4000 handtekeningen. Want het gaat niet alleen om een beter salaris, maar ook om het personeel te binden en te blijven boeien voor de kraamzorgsector.

Gunstig is dat de overheidsbijdrage voor de arbeidskostenontwikkeling in de zorg (OVA) intussen met €675 miljoen is verhoogd.