Structurele loonsverhoging van 3% in kraamzorg

Bij de onderhandelingen van de vorige cao is afgesproken dat als er extra geld beschikbaar gesteld zou worden vanuit de overheid, dit naar de salarissen van de werknemers zou gaan. Op 30 juni 2023 wordt aldus een structurele 3% loonsverhoging doorgevoerd voor de medewerkers in de kraamzorg.

Deze loonsverhoging heeft betrekking op de afgelopen cao. Wij zien dit nu als een eerste stap tot verbetering van je salaris. Er zijn meer afspraken nodig voor salarisverbetering, het verlagen van de werkdruk en voor het verbeteren van je werk-privébalans. De cao-onderhandelingen voor een nieuwe cao starten begin september.

Zet de medewerker op 1

CNV spreekt in andere sectoren van zorg en welzijn al nieuwe cao's af. Hierdoor gaat de sector Kraamzorg in de arbeidsvoorwaarden verder achterlopen. De kraamzorg kampt nu al met capaciteits- en continuïteitsproblemen door personeelstekorten.

Op 7 juni is een convenant afgesloten tussen Bo Geboortezorg en Zorgverzekeraars Nederland. Een onderdeel van dit convenant is een onderzoek, dat in oktober beschikbaar komt naar loonontwikkeling, middelen voor bedrijfsvoering, innovatie en ontwikkeling.

CNV Zorg & Welzijn is van mening dat we het capaciteits- en continuïteitsprobleem alleen kunnen tegengaan door goede cao-afspraken te maken. Dit kan door de medewerkers op 1 te zetten.