Eindbod werkgever cao Veterinaire sector

‘Het is niet wat we graag hadden gewild, maar wel een goede basis voor de wat langere termijn!’, oordeelt CNV-onderhandelaar Karel Nugteren over het eindbod van werkgeversvereniging BPW voor de cao Veterinaire sector.‘

‘Het is zeker niet wat bonden voor ogen hadden bij de start van deze onderhandelingen’, zegt Nugteren, ‘maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat dit eindbod wél perspectief bied voor de toekomst toe. Het loongebouw gaat “opgekrikt” worden naar, zoals bonden dat noemen, de mediaan van de bv Nederland. Dit betekent een verhoging van de salarissen van in totaal ongeveer 20 procent, wat het perspectief een stuk verbeterd.’

Highlights van het eindbod:

  • Looptijd van 1-1-2024 tot 1-1-2027 (3 jaar).
  • Loonsverhoging van 8 procent met minimaal € 300,- structureel per 1-1-2024, per 1-1-2025 en 1-1-2026.
  • Consignatietoeslag (periode tussen twee elkaar opeenvolgende diensten of tijdens een pauze, waarin de werknemer uitsluitend verplicht is bereikbaar te zijn voor noodgevallen) wordt met zelfde percentages verhoogd als de lonen. Per 1-1-2024 wordt dat € 4,- per uur en € 5,40 per uur bij een feestdag.
  • Reiskostenvergoeding wordt verhoogd naar € 0,21 per 1-1-2024, € 0,22 per 1-1-2025 en € 0,23 per 1-1-20-26.
  • Verruiming van de jubileumuitkering.

Evidensia

Tijdens deze onderhandelingen heeft werkgever IVC Evidensia eind november het lidmaatschap van werkgeversvereniging BPW opgezegd. Daardoor heeft deze dierenartsgroep geen zeggenschap meer over deze cao. Voor de leden van CNV Zorg & Welzijn werkzaam bij Evidensia is het van belang dat er in hun arbeidscontract staat dat de cao-veterinaire sector van toepassing is verklaard. Is dat het geval dan blijven de (toekomstige-) afspraken uit de cao gewoon gelden! en straks dus óók recht op onder andere de 8 procent of €300,- loonsverhoging. Let op dat bij het bespreken van nieuwe individuele arbeidsvoorwaarden niet de zinsnede dat ‘de cao-veterinaire sector van toepassing wordt verklaard’, wordt geschrapt.

Hoe nu verder?

CNV en FNV leggen dit eindbod neutraal aan de leden voor. Het voldoet niet om een principeakkoord te sluiten met BPW, maar het is ook niet zó slecht dat we dit negatief aan voorleggen. Wordt er tot dinsdag 9 januari 2024 in meerderheid vóórgestemd dan is een nieuwe cao. Zo niet, dan laat CNV een handtekening achterwege.