Leden akkoord met eindbod cao Veterinaire Sector

Met honderd procent van alle stemmen vóór is door de leden van CNV in de Veterinaire sector overtuigend ‘ja’ gezegd tegen het voorgelegde eindbod van de werkgevers. Dit betekent dat CNV Zorg & Welzijn een nieuwe cao zal afsluiten met werkgeversvereniging BPW.

‘Met de stemming over dit door de bonden neutraal voorgelegde bod komt er een einde aan een reeks van intensieve gesprekken en onderhandelingen en een spannende periode, die net na de zomervakantie begon’, geeft Karrel Nugteren, cao-onderhandelaar namens CNV Zorg & Welzijn, aan. De samenwerking van CNV en FNV met Vedias (beroepsvereniging paraveterinair dierenartsassistenten) en de BPL (belangengroep praktiserende dierenartsen in loondienst) en hun adviseur heeft hij in deze periode als héél prettig en constructief ervaren!

Bedrijfseigen cao

Nugteren wil leden en niet-leden werkzaam zijn bij een kliniek van Evidensia erop wijzen dat onderzocht wordt om nog dit jaar tot een bedrijfseigen cao te komen. Tot die tijd zijn de huidige arbeidsvoorwaarden onverkort van kracht als in het arbeidscontract staat dat de cao Veterinaire sector van toepassing is. Dat is inclusief de afspraken die nu voor de nieuwe cao gelden.