Het verhaal van Renée

Renée werkt als ouderenadviseur en mantelzorgconsulent. Vanuit deze functie ondersteunt zij dagelijks bewoners uit haar gemeente. Zo helpt zij dagelijks ouderen met hun vragen rondom wonen, zorg, welzijn, overbelasting en rouw. Tijdens corona merkt Renée dat door een samenloop van privéomstandigheden en de veranderingen van corona op het werk, het niet lekker meer gaat. Het alsmaar achter de computer werken en niet meer bij de mensen op bezoek mogen, breekt haar op. Mede hierdoor valt ze uit op haar werk.

Dan ontdekt Renée Sterk in je werk

In een nieuwsbrief van CNV Zorg en Welzijn leest Renée over de coachondersteuning van 'Samen sta je sterker’. Deze ondersteuning is op dat moment voor zorg- en welzijnswerknemers die dit als gevolg van de coronacrisis kunnen gebruiken. Na enige aarzeling neemt ze een besluit: ze meldt zichzelf aan.

De gesprekken met de coach gaan van start en er is ruimte om het traject naar eigen behoefte in te vullen. Samen kijken Renée en haar coach gaandeweg naar wat nodig is. Met behulp van de juiste vragen en een aantal tools die de coach inzet wordt duidelijk dat René meer grip wil krijgen op het onderwerp afstand en nabijheid. Hoeveel nabijheid is nodig voor goede dienstverlening? En hoe behoud je daarbij zelf de juiste afstand? Een valkuil is om te veel voor de cliënten te willen doen. Daardoor loopt ze soms haar eigen behoeftes voorbij. Met het reflectieverslag van Renée kan de coach zonder oordeel en met de juiste aandacht vragen stellen, waardoor er voor Renée steeds meer duidelijk wordt in haar eigen handelen. Deze inzichten hebben geleid tot andere keuzes in het dagelijkse optreden in haar werk.

Ondertussen heeft de werkgever ook extra aandacht voor het herstel van Renée en het thuiswerken tijdens corona. René kijkt, nu zij inmiddels weer volledig aan het werk is, positief terug op het coachingstraject.

Lees meer over Sterk in je werk

Ga naar de dienstenpagina voor meer informatie over Sterk in je werk, zorg voor jezelf. Meld jij jezelf ook aan?

Naar de pagina Sterk in je werk