FNV en CNV organiseren landelijke manifestatie

De sector Sociale werkvoorziening en Aan de slag lopen in de soep. De arbeidsvoorwaarden moeten dringend beter. De diverse werkonderbrekingen hebben tot nu toe niet geleid tot een betere cao en daarom organiseren we samen met vakbond FNV een landelijke actiedag op woensdag 7 juni.

De landelijke actiedag vindplaats op het Jaarbeursplein in Utrecht. Door het hele land wordt vervoer geregeld om werknemers uit de sector Sociale Werkvoorziening en Aan de Slag naar deze locatie te brengen. Naast vervoer wordt er ook rekening gehouden met voldoende begeleiders in de bus en tijdens de actie.

Beter loon en reiskostenvergoeding

CNV-bestuurder Nico Foppen: ‘De nood is hoog. Het is dan ook onbegrijpelijk dat minister Schouten roept dat er geen geld is. Terwijl er, na het opvoeren van druk, wel een verhoging van 12 procent mogelijk was voor gemeenteambtenaren. Als er mensen zijn die een hoger loon nodig hebben, dan is het deze kwetsbare groep wel.’

CNV wil dat de lonen met 10,15 procent omhooggaan. Ook moet er een verbetering komen van de reiskostenvergoeding, die nu vanaf 6 kilometer €0,10 per kilometer bedraagt. Dat moet vanaf 1 kilometer het fiscale maximum van €0,21 per kilometer worden.

Aanmelden actiedag

Werknemers uit de sector kunnen zich tot 25 mei aanmelden voor de actiedag en het vervoer. Dit kunnen zij doen bij hun leidinggevenden of de Ondernemingsraad. Bij elke organisatie is er een buslijst waarop je jezelf kunt intekenen. Iedereen mag mee, ook niet-leden zijn welkom.

Is er geen buslijst bij jouw SW-bedrijf?

Kun je je niet aanmelden voor de bus bij jouw SW-bedrijf? Klik dan hier om je in te schrijven. Voor hulp kun je bij jouw leidinggevende of de Ondernemingsraad terecht.