Werken aan duurzame inzetbaarheid met online platform Gezondeboel

Alle medewerkers in de huisartsenzorg gezond en met plezier aan het werk houden wordt steeds belangrijker. Daarom zet Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) de komende twee jaar extra in op duurzame inzetbaarheid. Om iedereen de kans te geven op een laagdrempelige manier aan de eigen duurzame inzetbaarheid te werken, lanceert SSFH het platform Gezondeboel. CNV zit bij SSFH in het bestuur.

e-Health platform

Gezondeboel is een online e-Health platform voor werkenden in de huisartsenzorg. Met dit platform kun je zelf kiezen waar en wanneer je wilt werken aan de eigen mentale gezondheid en vitaliteit. Vanuit SSFH kunnen praktijkmedewerkers zich gratis registreren op Gezondeboel en gebruik maken van de (online) programma’s. Er worden online trainingen, op maat gemaakte workshops en coaching aangeboden op het gebied van werkdruk, agressie en ongewenst gedrag en loopbaanperspectief.

Activiteiten

Op het platform kun je vragenlijsten invullen en zo inzicht verkrijgen in je persoonlijke knelpunten. Met deze inzichten van kun je vervolgens gericht aan de slag. Daarnaast zijn er ook activiteiten die je met je team kunt oppakken, kunnen worden, zoals de maatwerkprogramma’s. Alle informatie over het activiteitenplan Duurzame Inzetbaarheid is terug te vinden op de website van SSFH.

Therapieland

Gezondeboel is onderdeel van Therapieland, een aanbieder van online programma’s voor de GGZ en huisartsenzorg. Door preventief te werken aan thema’s als mentale gezondheid en vitaliteit kan veerkracht worden versterkt en psychische kwetsbaarheid worden beperkt.

Platform Gezondeboel is onderdeel van het activiteitenplan om duurzame inzetbaarheid in de huisartsenzorg te bevorderen.