Zorg

Cao Huisartsenzorg

-
Nieuwe cao in onderhandeling
Aaldert Mellema
Onderhandelaar Cao Huisartsenzorg

De cao Huisartsenzorg geldt voor alle werknemers in de sector Huisartsenzorg. Hier horen de dagpraktijk, huisartsenpost en gezondheidscentra bij. In de cao staan afspraken over loon, het scholingsbeleid, arbeidsomstandigheden en veilig en gezond werken. We maken ons sterk voor onderwerpen die leden van CNV aandragen. Zo is duurzame inzetbaarheid een belangrijk speerpunt bij de onderhandelingen.

Stemmen over het principeakkoord

We hebben een principeakkoord opgesteld. Dit betekent dat de betrokken partijen het eens zijn geworden over de cao. Omdat de toekomst onzeker is in verband met de coronacrisis, hebben we gekozen voor een kortlopende cao. De cao is geldig van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021.

Dit zijn de belangrijkste belangrijkste punten uit het principeakkoord:

  1. Salarisverhoging vanaf 1 juni 2021 met 2 procent
  2. Structurele verhoging eindejaarsuitkering van 0,5 procent
  3. Eenmalige verhoging eindejaarsuitkering van 0,5 procent
  4. Thuiswerkvergoeding van €2,- netto per dag

Deze onderwerpen worden later dit jaar verder uitgewerkt:

  1. Verplichte en een niet-verplichte scholing. Komt daar bijvoorbeeld een vergoeding voor in tijd en geld? En wat is het minimum aan scholing?
  2. Verlofuren sparen in een Persoonlijk Budget Levensfase (PBL). Deze verlofuren kunnen dan worden gebruikt voor de eigen duurzame inzetbaarheid.

De rol van de vakbondsleden

Wij zijn positief over het principeakkoord. Nu is het aan de leden. Zij mogen aangeven of ze het eens zijn met het akkoord. Dit doen ze door te reageren op de mail die zij van ons hebben ontvangen.

Als de leden het eens zijn met het principeakkoord, wordt deze overhandigd aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Als de leden het niet eens zijn met het principeakkoord, dan moeten de vakbonden opnieuw in overleg met de werkgever. Er moet dan een aangepaste cao worden gemaakt.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Aaldert Mellema
Onderhandelaar Cao Huisartsenzorg
Telefoon
06 51 24 40 29

Downloads

Download jouw cao

Wil jij ook meer invloed op jouw arbeidsvoorwaarden?

Sluit je dan vandaag nog bij ons aan. Jouw mening telt!

  • Deel jouw wensen voor een nieuwe cao
  • Geef je mening tijdens nieuwe onderhandelingen
  • Stem mee met ledenpeilingen