Nieuwe cao kraamzorg: stemmingsuitslag is binnen

Een grote meerderheid van onze leden stemde vóór het bereikte onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao Kraamzorg. Dit betekent dat we een nieuwe cao kraamzorg kunnen gaan tekenen en de lonen in de kraamzorg in de komende maanden in totaal 10% omhooggaan.

CNV-leden, bedankt!

Aan ieder CNV-lid dat zijn/haar stem heeft uitgebracht: dankjewel! Bij de stemming kregen we veel extra reacties. Een paar voorbeelden van feedback:

  • Voor nu lijkt mij dit het meest haalbare. Succes met de volgende onderhandelingen, het is van groot belang om ons beroep in stand te houden, zowel voor de gezinnen, maar zeker voor ons als werknemers!
  • Blij met de loonsverhoging. Er is denk ik nog veel werk aan de winkel, maar het begin is er. Hoe fijn zou het zijn om door betere cao-afspraken er weer personeel bij gaat komen.
  • Er moet nog duidelijkheid komen over werktijden en wachtgeld. Maar dit is een goede stap vooruit.

Hoe nu verder?

Hoewel we met de loonsverhoging van 10% de loonachterstand ten opzichte van vergelijkbare zorgcao’s inlopen, zijn we ons ervan bewust dat we er nog niet zijn. Het is nu zaak om zo snel mogelijk aanvullende afspraken te gaan maken op het gebied van werktijden en de inrichting van het werk. Binnenkort zullen alle partijen weer met elkaar om tafel gaan, zodat we in aanloop naar de volgende cao met concrete voorstellen kunnen komen over werk- en rusttijden om het werk in de sector aantrekkelijker te maken. Onze achterbannen, jullie dus, worden hier nauw bij betrokken. Daarom zullen we snel weer contact met jullie (CNV-leden) opnemen. Houd hiervoor je mailbox in de gaten.

Je vindt alles rondom de cao Kraamzorg op de cao-pagina Kraamzorg

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 24 voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit