Kamervragen gesteld over situatie Sociale Werkvoorziening

Kamerlid Hilde Palland (CDA) heeft aandacht gevraagd voor de achterblijvende lonen en de lage reiskostenvergoeding van werknemers uit de sector Sociale Werkvoorziening. Dat deed ze deze week via schriftelijke Kamervragen aan minister Carola Schouten. CNV is blij om te zien dat er binnen de politiek aandacht wordt gevraagd voor de situatie in deze sector.

Palland schrijft in de Kamervragen: ‘Hoe kan het dat er wel financiering is voor een nieuwe cao ambtenaren, met een loonsverhoging van 12 procent, maar niet voor deze doelgroep’ Ook stelt ze vragen over de reiskostenvergoeding dat werknemers onder de cao Aan de Slag en Sociale Werkvoorziening kunnen ontvangen. Dit bedraagt op dit moment €0,10 en moet dringend verhoogd worden. Werknemers moeten op dit moment kiezen tussen naar het werk gaan of thuis blijven zodat ze de boodschappen kunnen betalen.

Ook vraagt Palland via de schriftelijke Kamervragen de minister of ze bereid is om via gesprekken met VNG, Cedris en de vakbonden te zorgen voor meer ruimte om de arbeidsvoorwaarden te verbeteren.

Werkonderbreking

Palland was een paar weken geleden aanwezig bij de door ons georganiseerde werkonderbreking dat plaatsvond bij het sociaal werkbedrijf Inclusief Groep locatie Nunspeet. Met deze werkonderbreking wilden wij de noodzaak van een inflatiecorrectie zichtbaar maken. Palland heeft daar toegezegd om hier werk van te maken binnen de politiek. Wij zijn blij om te zien dat ze hier inderdaad aan werkt.

Wij blijven actievoeren

Ondertussen blijven wij als vakbond niet stil zitten en organiseren we meerdere werkonderbrekingen bij diverse sociaal ontwikkelbedrijven:

  • Maandag 20 maart bij Empatec in Sneek
  • Maandag 27 maart bij Concern voor Werk in Emmeloord.

Wil je op de hoogte blijven? Houd dan onze cao-pagina in de gaten voor de laatste updates.